Haberler

Gelibolu'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Gelibolu İlçe Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' programı kapsamında ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevhit Ayengin'in katılımıyla 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferans düzenlendi.

Gelibolu Müftülüğü tarafından organize edilen 2015 yılı 'Kutlu Doğum Haftası' konferans programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Düzenlenen programa, Kaymakam Oktay Çağatay, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılından beri her yıl 'Kutlu Doğum Haftası' programları yapmakta ve programlarını belirlenen ana konular etrafında işlemeye çalışmaktadır. Bu vesileyle; 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlenmiştir. Akrabaların, toplumların ve milletlerin bir kan bağından meydana geldiğini ve bu anlamda insanlığın kan bağından oluştuğunu belirterek, birlikte yaşamanın da bir ihtiyaç ve gereklilik olduğunu söyledi. İnsanların birbirlerine karşı tahammüllerinin kalmadığı bu dünyada hedeflerinin, birlikte yaşama ahlakını toplumun geneline yayarak bu noktada bir zihniyet oluşturmak istiyoruz" dedi. ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevhit Ayengin de, 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu konferansta; toplumların ve milletlerin yaşadığı değişim ve dönüşümün birlikte yaşamayı engelleyici bir faktör olmaması gerektiğini Kur'an-ı Kerim'den ve Hz. Peygamber (sav)'in hayatından çeşitli örnekler vererek anlattı. Gelibolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun söylediği birbirinden güzel ilahilerin de renk kattığı programda, daha önce ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Düzenlenen program, katılımcılara takdim edilen çeşitli hediyeler ve yapılan ikramlar ile birlikte sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oktay Çağatay İbrahim Özler Gelibolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title