Haberler

Geleneksel Türk Sporları Meram'da Yaşatılacak

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Pamukçu Mahallesi'nde yapımı devam eden "Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi"nin inşaatında sona gelindi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içerisinde temeli atılan "Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezi"nin inşaatında sona gelindiğini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Geleneksel ata sporlarımız olan yağlı güreş, cirit, binicilik, okçuluk gibi günümüzde unutulmuş alanlarda çalışma yapmak, sporcu yetiştirmek, müsabakalar tertip etmek için yapılan bu tesis kısa bir süre içerisinde hizmete girecek. 28 bin metrekarelik alana yapılan Türk sporları merkezinde; 700 metrelik koşu pisti, 430 seyirci kapasiteli tribün, 260 araçlık otopark bulunuyor. 5 bin 400 metrekarelik kapalı alanda ise misafirhaneler, personel odaları, kafeterya ve diğer sosyal donatılar yer alıyor. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL'ye mal olan bu güzel tesis yakın bir zamanda spora ve sporcuya hizmet vermeye başlayacak. Bu fonksiyonel tesisin en önemli özelliği de yüzlerce yıl Türk milletinin sadık dostu niteliğinde olan atların yetiştirilmesi, onlarla olan uğraşın insana verdiği huzur ve sükunun tekrar hatırlanmasını sağlamak olacak" diye konuştu.

Atlı Rehabilitasyon Merkezi'nin önemli bir boşluğu dolduracağını kaydeden Kalaycı, "Atla tedavi yöntemlerinde ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, beyin yaralanmaları, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları da bu merkezde rehabilite edilebilecek" dedi.

Öte yandan, Konya Rahvan Atları Spor Kulübü Başkanı Ali Peksemerci ve yönetim kurulu üyeleri, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı makamında ziyaret etti. Peksemerci, ata sporlarının yaşatılması açısından önemli bir boşluğu dolduracak güzel bir tesisi Konya'ya kazandırdığı için Başkan Kalaycı'ya teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdar Kalaycı Pamukçu Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title