Haberler

Geleneksel Ramazan Pideleri Puratos'tan

Güncelleme:

Ramazan ayı yaklaşırken, aklımıza ilk olarak sofralarımızı ısıtan sıcacık ramazan pideleri geliyor.

Ramazan ayında, iftara dakikalar kala fırınların önlerinde pide kuyrukları görmeye aşinayız. Yılın bu ayının vazgeçilmez lezzeti olan Ramazan pidesi, gerek malzemesi gerek yapılışıyla yüzyıllardır Türk mutfağında önemli bir yer tutuyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezi pide için Puratos, eski zamanların damak tadını günümüz teknolojisiyle birleştiren 'O-tentic Durum' ile yeni reçeteler geliştirdi. Bu ürünle doğal mayalanma yöntemleriyle yapılmış ekmeklerin yapısına ve tadına ulaşmak mümkün. O-tentic hiçbir katkı ve yapay tatlandırıcı içermiyor. Üretiminde kullanılan durum buğdaylarının, İtalya'nın Puglia bölgesinde özel olarak yetiştirilmesi bu lezzetin en büyük sırrı olarak kaydediliyor.

O-tentic Durum, Ramazan pidesinde farklılık yaratmak isteyen fırıncılara ekşi hamurlu ekmeklerin lezzetinde ürünler yapma olanağı sağlanıyor. Ayrıca, yüksek su kaldırma özelliği sayesinde maliyetten kazanç sağlanırken; pidenin içerdiği nemi koruyarak raf ömrünü uzatıyor. Tamamen doğal fermantasyon yöntemleriyle üretilen O-tentic Durum, geleneksel İtalyan ekmeklerinden çeşit ekmeklere, simitten Trabzon ekmeğine kadar pek çok ekmek çeşidinin yapımında kullanılabiliyor.

Puratos'un bir başka yeniliği ise yumurtalı pide tercih edenler için: ürünlerin parlak görünmesi ve altın-kahverengini alabilmesi için yumurta yerine kullanılabilecek Sunset Glaze. Yumurtadan gelen rahatsız edici koku ve tat olmadan ürünlerin uzun süre parlak kalmasını sağlayan ürün, yumurta içermediğinden gıda güvenliği açısından da daha avantajlı. Pastörize olan bu ürün ambalajı açılmadan oda sıcaklığında saklanabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title