Haberler

Geleneksel Okçular Eskişehir'de Buluştu

Güncelleme:

Eskişehir'in İnönü ilçesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Menzil Koşusu ve Yer Okçuluğu Müsabakaları düzenlendi.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında "Menzil Koşusu ve Yer Okçuluğu Müsabakaları" düzenlendi.

Türk Hava Kurumunun (THK) İnönü ilçesinde bulunan Türkkuşu Havacılık Merkezi'nde gerçekleşen müsabakalarda yaklaşık 100 sporcu yarışıyor.

İstanbul, Denizli, Sakarya ve Ankara'dan gelen ve "Menzil Okçuluğu" ile "Yer Okçuluğu" kategorilerinde yarışacak sporculardan dereceye girenlere çeşitli ödül verilecek.

Etkinliğin organizatörlerinden İstanbul Talimhane Grubu Başkanı Mustafa Adnan Mehel, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında geleneksel okçuluk şenliği düzenlediklerini kaydetti.

Mehel, 8 yıldır bu sporla uğraştığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İnönü, hava akımı açısından dünyada ender bulunan yerlerden. Burada, 'Menzil Okçuluğu' yani en uzak mesafeye rüzgar yardımıyla atış ile 'Yer Okçuluğu' müsabakaları yapılacak. Bir okçunun savaş anındaki becerilerini geliştiren yarışma kategorilerimiz de var. Tamamen geleneksel Osmanlı tarzı okçuluk yarışmaları yapıyoruz. Yarışmacılar bir kalkan büyüklüğündeki hedefleri vurmaya çalışacak. Sporculara başarı diliyoruz."

Etkinliğe, İnönü Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan ile vatandaşlar katıldı.

Müsabakalar gün boyu devam edecek. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir İstanbul Denizli Okçular Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title