Haberler

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Sona Erdi

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında Trabzon'da, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında Trabzon'da, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi.

Eskinin birbirinden güzel oyunları Trabzon'da miniklerle yeniden hayat buldu. Unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürüttüğü "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ile tekrar gün yüzüne çıktı. Mendil kapmaca, tombik, kaleli yakar top gibi pek çok dalda düzenlenen yarışmalarda ter döküp eğlenen minikler, hem eğlendi hem de spor yaptı.

"Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne 14 okuldan ve 220'yi aşkın öğrenci başarı için ter döktüler. Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda 3 gün süren müsabakalar sonrasında 2. Sınıf Yağ satarım bal satarım kategorisinde birinci Hasan Ali Yücel İlkokulu, ikinci Ata İlkokulu, Üçüncü Ülkü İlkokulu ve dördüncü ise Yavuz Selim İlkokulu oldu. 3. Sınıflar Mendil Kapmaca kategorisinde birinci 100.yıl İlkokulu, ikinci Piri Reis İlkokulu, Üçüncü Hasan Ali Yücel İlkokulu ve dördüncü ise Boztepe İlkokulu oldu.

4. Sınıflar Tombik oyununda ise birinci Piri Reis İlkokulu, ikinci Hasan Ali Yücel İlkokulu, Üçüncü Yavuz Selim İlkokulu ve dördüncü ise Ata İlkokulu oldu. 5.Sınıflar Kaleli Yakan Topu oyununda ise birinci Osman Altıntaş Ortaokulu, ikinci Yunus Emre Ortaokulu, üçüncü Çağlayan Ortaokulu ve dördüncü Sayvan Ortaokulu olurken, 9.Sınıflar Kaleli Yakan topu oyununda ise birinci Çağlayan Adanan Mendrese Anadolu Lisesi, ikinci ise Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi oldu.

Müsabaka sonrasında ödüllerini Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı verirken, Projenin gerçekten çok anlamlı olduğuna değinen Yazıcı, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında öğrencilerimiz eskiden mahalle arasında oynadığımız hala bazı bölgelerde oynanmaya devam eden oyunlarımızı oynadı. Tamamen eğlence ve festivale yönelik bir organizasyondu. Buradaki amacımız bizim zamanımızda oynadığımız oyunların şimdiki çocuklarımıza aktarmaktır. Kültürümüz değerlerimiz yok olmasın, çocuklarımız bu oyunları oynasın. Projede emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Yazıcı Çağlayan Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title