Haberler

Gelenek Bozulmadı: "Kitaplar Devletten, Defterler Belediyeden"

Esenyurt’ta 2015-2016 eğitim-öğretim Yılı Esenyurt Güzelyurt İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen üniforma dağıtımıyla başlarken, Esenyurt Fevzi Danış İlkokulu’nda düzenlenen ilk zil töreniyle devam etti.

Esenyurt'ta 2015-2016 eğitim-öğretim Yılı Esenyurt Güzelyurt İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen üniforma dağıtımıyla başlarken, Esenyurt Fevzi Danış İlkokulu'nda düzenlenen ilk zil töreniyle devam etti.

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015-2016 eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başlarken, minik öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Esenyurt'ta Türkiye'de ilk kez, Başkan Kadıoğlu tarafından geçen dönemki eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen "Kitaplar devletten, defterler belediyeden" projesinde bu senede 130 bin öğrenciye defterlerini eksiksiz teslim etti. Ayrıca Başkan Kadıoğlu defterlerin yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere üniformalarını, ayakkabılarını, eşofman takımlarını ve çantalarını da hediye ederek öğrencilerin zorluk yaşamamaları için her şeyi düşündü.

EĞİTİM KAPILARI,2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN AÇILDI

Esenyurt'ta bulunan Zübeyde Hanım Ortaokulu da, düzenlenen törenin ardından kapılarını öğrencilerine açtı. Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılışı için gerçekleştirilen törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal'ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Esenyurt Fevzi Danış İlkokulu Müdürü Faruk Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal yaparken öğrencilere başarılar dilediler.

"ESENYURT ARTIK ÖRNEK ALAN DEĞİL ÖRNEK OLAN BİR İLÇE"

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Esenyurt'ta çocuklarımızın geleceği için her şeyin en iyisini düşünüyoruz. Yeni okul projelerimizle beraber, okullarımızda gerçekleşen sıkıntıları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Esenyurt Belediyesi olarak her alanda faaliyetlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Esenyurt artık örnek alan değil, örnek olan bir ilçe durumundadır. Biz yöneticiler olarak çocuklarımızın her zaman maddi manevi yanında bulunarak geleceğimizin temellerini sağlam tutmak için çalışıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise, "Esenyurt'ta eğitim ve öğretimin gelişmesi için fiziki mekanlar okullar yapıyoruz. Bu konuda belediyemiz eğitime büyük bir oranda katkı sunuyor. İlçemizde birçok okulun yapılmasında katkı sunarken, tüm bakımlarını da yapmayı ihmal etmiyor. Belediye Başkanımızın kitaplar devletten defterler belediyeden kampanyası ise birçok ilimize ve ilçemize örnek oluyor. Esenyurt başarısıyla her alanda üst sıralarda olan bir ilçe durumundadır" diye konuştu.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri, halk oyunu ve dans gösterisi sergiledi. Öğrencilerin şiir de okuduğu program, çalan ders ziliyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmi Kadıoğlu Güzelyurt Hasan Dal Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title