Haberler

Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda" Projesinde Sona Gelindi

Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen "Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda 2" SODES projesinde sona gelindi.

Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen "Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda 2" SODES projesinde sona gelindi.

Engelli öğrencilerin hayata tutunabilmelerine yardımcı olmak ve çalışarak başarılı olabilecekleri bilincini yerleştirmek, ihtiyaç sahibi öğrencilere meslek kazandırmak amacıyla yapılan projenin kapanış programı İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.Düzenlenen kapanış programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Ünlü oyuncu Atilla Arcan'ın sunduğu ve şarkıcı Hüseyin Turan'ın türküleriyle katıldığı programda, Erzincan Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu, "Sosyal belediyecilik sorumluluğu taşıyan bir belediye olarak sosyal sorumluluk projelerine daha çok önem vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Hükümetimizin ve devletimizin sosyal devlet politikaları doğrultusunda yerel yönetimlerin üzerine düşen yükün ve sorumluluğun farkındayız.Bu sebeple bu gece bizler için çok anlamlı ve çok kıymetli. SODES desteği ile yürütülen Geleceğimiz Parmaklarımızın Ucunda Projesi kapsamında da başarılı bir çalışmaya imza atıldı. Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği bu projede emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum Proje, bedensel ve zihinsel engelliler ile down sendromlu çocuklarımız için önemli katkılar sağladı.Engelli kardeşlerimiz için piyano ve halk oyunları kursları dışında bir de ilköğretim öğrencilerimiz için zihinsel matematik ve gençlerimiz için İngilizce kursları verildi.Valiliğimiz koordinasyonunda ve Beyaz Derneği ortaklığı ile Erzincan Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürütülen projenin tüm paydaşları takdire şayan bir iş başardılar.15 ay süren proje dahilinde 106 öğrencimiz eğitim aldı. Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda Projesinin bu ikinci ayağı. İlk ayağında ise 840 öğrencimize bilgisayar eğitimi verilmişti. Bu projeye katılarak eğitim alan bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyor, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise, "Az önce izlediğimiz tanıtım filminde gerekli imkanlar sunulduğunda gençlerimiz imkansızı dahi başarabileceklerini bizlere gösterdiler.Ayrıca biraz sonra izleyeceğimiz gösterilerde zihinsel ve bedensel engelli insanlarımızın bir destan yazdığını hep birlikte göreceğiz.Ben kendileriyle gurur duyuyorum ve engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin gelecekte tamamen kalkacağını ümit ediyorum.Ayrıca engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve hükümet üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan öğrenciler tarafından eğitim aldıkları alanlarda gösteriler yapıldı.Piyano gösterisi, halk oyunları, mental matematik ve müzik korosu konularında gösteri yapan öğrencilere program sonunda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkan Vekili H. Şükrü Beyitoğlu tarafından plaket ve sertifikaları verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Belediyesi Süleyman Kahraman Hüseyin Turan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title