Haberler

Geleceğin Ustaları' Ödüllendirildi

Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği'nin düzenlediği 'Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen 'Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması'nda dereceye girenler, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ödül töreninden önce, sergilenen eserleri inceledi.

7 dalda düzenlenen yarışmaya 280 sanatçı katıldı. Yurt dışından 2 İranlı, 2 Japon ve 2 Yemenli sanatçı da yarışmada dereceye girdi. 46 eserin ödüle layık görüldüğü yarışmada, Hüsn-i Hat Celis Sülüs dalında Şahryanşah Bin Şirajuddin 1., Muhammed Nuri Çelikkaya 2., Samer Ali Hassan Saif ise 3. oldu. Hüsn-i Hat Celi Talik dalında birinciliğe ve ikinciliğe değer eser bulunamazken, Sevim Şirikçi 3. oldu. Kaat dalında ise Münibe Alev Uzun, Kamuran İşcan ve Füsun Onomay dereceye girdi. Tezhip dalında Esra Elitaş, Handan Akbulut, Miyase Banu Bayrak, Ebru dalında Esen Akgöl, Rabia Karakoyun Gündoğdu, Semra İsmailoğlu ve Zeynep Acar, Minyatür dalında Leyla Varol, Yaşar Omur, Arezeo Zargarian, Çini dalında ise Yonca Yay, Ryuko Kito, Pınar Yatarkalkmaz ve Yumiko Kubata dereceye girerek ödüllerini aldı.

Sergiyi gezen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Klasik sanatlarımızla ilgili, klasik el sanatlarıyla ilgili bir proje. Bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz. Şimdi dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserleri gördük. Yurt dışından Endonezya'dan, Japonya'dan, Irak'tan, Yemen'den katılan sanatkarlar var. Gerçekten son yıllarda klasik sanatlarımızın hangi boyuta geldiğini çok iyi göstereni bir yarışma oldu diyebilirim. İnşallah önümüzdeki yıl daha geniş katılımıyla, yurt dışından katılımın daha fazla olduğu, uluslararası boyutta daha bilinir bir yarışma haline getirmeyi de öngörüyoruz" dedi.

Yarışma sergisi, 28 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title