Haberler

Geleceğin ünlü moda tasarımcıları bu gençler olacak

Güncelleme:

Bir yıllık hummalı çalışmanın meyvelerinin toplanacağı "EİB Moda Tasarım Yarışması" final defilesi 8 Nisan günü Container Hall'de yapılacak.

EİB XI. Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanı

Türkiye'nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu hazırgiyim sektöründe moda ve tasarım yönünü güçlendirmek, hazırgiyim sektörüne genç ve başarılı tasarımcılar kazandırmak için Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl XI. kez düzenlenen "EİB Moda Tasarım Yarışması"nda final aşamasına gelindi.

10 finalistin Varoluş temasına göre hazırladıkları ve birinci olmak için yarışacakları koleksiyonlarını Öner Evez'in Kareografisiyle 40 manken sahnede sergileyecek.

Jüri tanınmış isimlerden oluşuyor

Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu'nun üstleneceği, "EİB XI. Moda Tasarım Yarışması Final Defilesi"nde Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş'ın Jüri Başkanlığı'nı yapacağı jüride, Moda Tasarımcıları Cengiz Abazoğlu, Simay Bülbül, Hande Çokrak, Gül Ağış ve Deniz Berdan, Moda Fotoğraf Sanatçısı Lara Sayılgan, Moda Editörü Ceyda Balaban, Moda Eğitmeni Raf Stesman ve Moda Yazarı Sibel Arna görev yapacak.

Yarışmanın finalistleri ise; Argun Jan Beştepe, Bengisu Demir, Burak Dahan, N. Candan Tulga, Emre Pakel, Furkan Erdoğan, Harun Çifçi, Orkun Sevim, Özge Gülen ve Ufuk Akkaya şeklinde sıralanıyor.

Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip olacak. Ayrıca EİB'in projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanırsa derecedeki tasarımcıların yurt dışına gitme imkanı da doğabilecek.

"EİB Moda Tasarım Yarışması"nın Türk moda dünyasında marka haline geldiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, "Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla girdik. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl etkinlik Container Hall'de

"EİB XI. Moda Tasarım Yarışması Final Defilesi" bu yıl İzmir'in önemli gösteri ve konser alanı Container Hall'de gerçekleştirilecek. Konuklar, defile sonrasında After Party'de keyifli bir geceyi sonlandıracak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ece Vahapoğlu Türkiye Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title