Haberler

Geleceğin Ressamları Resim Şenliğinde Buluştu

Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 13. düzenlenen resim şenliği 600 resim aşığı öğrenciyi bir araya getirdi.

Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 13. düzenlenen resim şenliği 600 resim aşığı öğrenciyi bir araya getirdi.

Datça Resim Şenliği kapsamında Muğla ve ilçelerinden şenliğe katılan öğrencilerden 90 ve Datça'dan 30 olmak üzere 120 takım oluşturuldu. Bu takımlar yaptıkları resimleri, İlçe Kaymakamlığı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar zincir oluşturarak vatandaşların beğenisine sundu.

Resim şenliğine katılan İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Şener Tokcan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Bahadır, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş minik ressamların yaptıkları resimleri inceledi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Bahadır, yaptığı açıklamada; "Çağdaş eğitim modelleri arasında proje destekli grup çalışmaları vardır. Bu çalışmanın etkinliği ve etkileşimi diğer modellere göre daha verimlidir. Günümüz çalışma dünyası da toplumsal duyarlılık ve ortak çalışmayı gerektirir. Bu bakış açısıyla bakarsak Çocuklarımızı çevre sorunlarına duyarlı ve bilinçli çalışmalara yöneltebilmek için tüm eğitim yöntemlerini kullanmak zorunda olduğumuz görülür. Sınıf takımları resim şenliği canlı yaşayan bir eğitim çalışmasıdır. Sınıf takımları resim şenliği duyarlı ve heyecanlı bir çalışmadır. Sınıf takımları resim şenliği gösteriye dönük bir çalışmadır. Müzik ve diğer sanatsal etkinliklere açıktır.

Sınıf takımları resim şenliği proje destekli bir eğitim çalışmasıdır. Sınıf takımları resim şenliği arkadaşlık birliktelik ve dayanışmayı kapsayan bir çalışmadır. Sınıf takımları resim şenliği kazanmayı değil başarmayı ve paylaşmayı amaçlayan bir çalışmadır. Duvar resimleri olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalarda serbest teknik seçilmiştir. Öğrencilerimizin ve etkinliğe katılan öğrenci gruplarının sosyal ve duygusal gelişimleri kapsamında anlama anlatma yeteneklerini geliştirmek; çevresine, yaşadığı doğaya karşı duyarlılığını arttırmak ve birlikte iş yapma, başarma heyecanını mutluluğunu yaşatmaktır. Bu çalışma, ilkokul ortaokul sınıf düzeylerinde oluşturulacak takımların katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. Fazla yansıtmaları sağlanacaktır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şener Tokcan Muğla Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title