Haberler

Geleceğin İlk Yardımcıları

Özel Deva Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Temel İlk Yardım Bilincini aşılamak amacıyla Mütercim Asım Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Özel Deva Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Temel İlk Yardım Bilincini aşılamak amacıyla Mütercim Asım Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Mütercim Asım Ortaokulunda verilen eğitimde 'temel ilk yardım bilincinin genel amaçlarının anlatıldı. Sağlığa verdiği önemi eğitimlerle destekleyerek geleceğin bilinçli ilk yardımcılarını yetiştirmek adına etkinliklerini sürdüren Deva Hastanesi görevlileri, sağlık konusunda, sağlık görevlilerinin olduğu gibi halka da sorumlulukların düştüğünü belirtti. Öğrencilere temel ilk yardım bilincini aşılama eğitimi kapsamında kanamalarda ilk yardım, kırıklarda ilk yardım ve elektrik çarpmalarında ilk yardım, konuları detaylı bir şekilde teorik olarak verilmesiyle birlikte maketi üzerinde uygulamalı olarak gösterilerek eğitimi tamamladı. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu söylendi. Eğitimin temel amacının, muhtemel kazalarda ve ani hastalık durumunda sağlık ekipleri olay yerine ulaşana kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamalarının hayat kurtarıcı niteliğinde olduğunu dile getiren Deva ekibi, sağlığa verdiği önemi eğitimlerle destekleyerek geleceğin hayat kurtarıcılarına örnek oldu. Temel İlk Yardım Bilinci eğitimi kapsamında kanamalarda ilk yardım, kırıklarda ilk yardım ve elektrik çarpmalarında ilk yardım konuları detaylı bir şekilde teorik olarak verilirken öğrencilerin hayat kurtarma çalışmaları Deva ekibinin uygulamalı destek eğitimi eşliğinde tamamlandı. Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verilen eğitim sonrasında Özel Deva Hastanesi ekibi tarafından bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yolunun aşı olduğu anlatıldı. Özellikle mesleki ve teknik liselerde tetanoz bulaşma riskinin yüksek olduğu vurgulanmasıyla sağlanan kapsamlı bilgilendirmenin sonunda 200 öğrenciye tetanos aşısı uygulandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özel Deva Hastanesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title