Haberler

Gelecegin Halk Oyunu Şampiyonları Akşehir'de Yetişiyor

Konya'nın Akşehir ilçe Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliği ile Akşehir'de halk oyunları eğitim çalışmalarına başladı.

Konya'nın Akşehir ilçe Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliği ile Akşehir'de halk oyunları eğitim çalışmalarına başladı.

Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan çalışmalar kapsamında Minik ve Yıldız kategorilerinde 250, Gençlerde ise 60 öğrenci eğitim alıyor. 1,5 aydır yapılan çalışmalarda usta öğreticiler Raif Yavuz ile Murat Erdem geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul da, kapalı spor salonundaki çalışmaları izleyerek öğretmenlerden bilgi aldı. Başkan Oğul, hedeflerinin Akşehir yöresi halk oyunlarını tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmak olduğunu söyledi. Başkan Oğul, "Akşehir halk oyunlarının tarihi ve geçmişi çok eskiye dayanır. Çok eskiden Akşehir'in düğünlerinde, toplantılarında, eğlencelerinde, hıdrellezde halk oyunları oynanırdı. Halk oyunları oynanırken tabi geleneksel kıyafetler de giyilirdi. Akşehir coğrafi olarak hem Akdeniz Bölgesi'nde, hem Ege Bölgesi'nde, hem de Orta Anadolu bölgesindedir. O yüzden de Akşehir halk oyunları bu üç bölgenin de özelliklerini taşır. Akşehir Belediyesi olarak halk oyunlarımızı yeni düzenlenen müziği, yeni kıyafetleri ve yeni koreografisiyle Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmak istiyoruz" dedi.THOF ve Akşehir Belediyesi işbirliğiyle her yıl halk oyunları Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Oğul, "Bu yıl da Halk Oyunları Federasyonu'nun organize ettiği yıldızlar kategorisi Türkiye şampiyonası Akşehir'de yapılacaktır" dedi.

Usta öğretici Raif Yavuz ise, "Akşehir Belediyesi tarafından organize edilen bu çalışmada Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde halk oyunları çalışması yapıyoruz. Amacımız burada çocuklarımızı eğiterek gelecek nesillere halk oyunları kültürümüzü taşımaktır. Belediyemiz bu desteği verdiği sürece halk oyunlarında iyi halk oyuncuları ve şampiyonlar yetiştireceğiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Raif Yavuz Türkiye Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title