Haberler

Geleceğin Futbolcularına 'Motivasyon Buluşması'

Antalyaspor Altyapı Futbolcuları, Anne ve Babalarıyla, Gençlik Geliştirme Programı Koordinatörlüğü Tarafından Organize Edilen "Takım Olma ve Motivasyon Buluşması'na Katıldı.

MedicalPark Antalyaspor altyapı futbolcuları, anne ve babalarıyla, Gençlik Geliştirme Programı Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Takım Olma ve Motivasyon Buluşması"na katıldı.AKM Perge Salonu'nda düzenlenen organizasyonda konuşmacıları dikkatle dinleyen geleceğin futbolcuları, sporda fair play'in gerekliliği ve futbol yaşamlarını nasıl yönlendirmeleri gerektiği hakkında bilgiler edindi.

'Takım Olma ve Motivasyon Buluşması'na MedicalPark Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Ülker ve Salih Peker'in yanı sıra İdari Koordinatör Servet Çavuşoğlu, Altyapı Koordinatörü Saadettin Sincanlıoğlu, Genel Müdür Süleyman Nafiz Tekgül ile antrenörler de katıldı.

Tüm altyapı oyuncuları ve ailelerinin yer aldığı buluşmada konuşmacılar Psikolog Asım Ulusoy "Takım olma", Dr. Ayşen Türk "Sporcu sağlığı", İl Hakem Komisyonu Başkanı Ahmet Akyurt "Sporcu ' hakem diyalogu", Mentör Nebi Acar "Hedef koyma ' motivasyon" ve Eğitim Uzmanı Elif Alpay da "Okuldaki rehberlik çalışmaları" konularında bilgiler verdi. Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan MedicalPark Antalyaspor Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Ülker, özellikle Anadolu kulüplerinin altyapısı olmadığı sürece rekabet gücünün giderek zayıfladığını dile getirdi. Kulübün altyapı için hayata koymayı planladığı projeler hakkında bilgi veren Ülker, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sezon 237 bin metrekarelik bir arazide Antalyaspor altyapısı için bir okul kurmayı planladık. Bazı problemler çıktı ama bunun peşini bırakmadık. Kulübümüze burayı kazandırmak için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü kanalıyla girişimlerimiz sürüyor. O tesiste altyapının her ihtiyacına cevap verecek üniteler bulunacaktı. Amacımız; profesyonel takımımıza yeni arkadaşlar kazandırabilmek. Bildiğiniz gibi genç futbolcumuz Hüseyin yakın zamanda profesyonel takıma dahil olarak sözleşmesini 5 yıl uzatan imzayı attı. Neden Hüseyinler 4-5 ya da daha fazla olmasın."

-ALTYAPININ İMKANLARI ARTACAK-

Ülker'in ardından söz alan İdari Koordinatör Servet Çavuşoğlu da, MedicalPark Antalyaspor yönetimi ve teknik heyeti olarak altyapıya çok değer verdiklerini dile getirdi. Geleceğin futbolcuları ile ailelere seslenen Çavuşoğlu, "Altyapıdan Musa Nizam ve Hüseyin Atalay gibi iki değerli oyuncu şu an profesyonel takımdaki yerlerini aldı. Çocuklarımızın önemli yerlere gelebilmesi için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. İlerleyen dönemlerde bu imkanlar eminim ki artacak ve size daha iyi ortamlar sunulacak" diye konuştu.

-"OKUL HER ŞEYİ VERİR BAŞARI KİŞİYE AİTTİR"-

MedicalPark Antalyaspor Genel Müdürü Süleyman Nafiz Tekgül, genç futbolcu Hüseyin'in geldiği noktayı, imzaladığı sözleşmeleri örnek vererek gösterdi. Altyapı futbolcuları ve ailelerine kulübün kapılarının her zaman açık olduğunu da dile getiren Tekgül, "Altyapılar büyük emek ve çaba harcanan yerlerdir ve her zaman yarışmacılık vardır. Bu camiada çok yetenekli olup az kazanan, yeteneksiz olup da iyi yerlere gelmeyi başaran insanları da görürsünüz. Altyapı size geleceğinizle ilgili her şeyi verir ancak daha sonrası futbolcunun kendisine aittir" dedi. MedicalPark Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Saadettin Sincanlıoğlu ise, bu tarz mental eğitimlerin sürekli hale getirileceğini söyledi. Kulüp olarak sporcunun hayatına ilmi de sokarak eğitim verdiklerini belirten Sincanlıoğlu, Gençlik Geliştirme Merkezi'nde gençlere önce "İyi insan", daha sonra "İyi öğrenci" ve nihayetinde "İyi sporcu" olmayı öğrettiklerini dile getirdi. Altyapı Koordinatörü, "Dünü anlayan, yarını planlayan kadrolarımızla hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz" diye konuştu.

Seminerin ilk konuşmacısı Psikolog Asım Ulusoy takım olabilme konusunda çarpıcı bilgiler sundu, Dr. Ayşen Türk ise sporcunun sağlığı için neler yapması gerektiği, yaralanmalarda yapılacak ilk müdahaleler ve doping hakkında bilinmesi gerekenleri gençlerle paylaştı. Mentör Nebi Acar'ın yaklaşık 45 dakika süren "Hedef koyma ve motivasyon" sunusunu ise tüm salon bizzat katılarak takip etti. Zaman zaman konuklarına soru soran ve bazen de el ele tutuşmasını isteyen Acar, hazırladığı slaytta gençlerin "İyi insan 'kötü insan", "İyi sporcu 'kötü sporcu" profillerinden hangisini seçeceklerine yine kendilerinin karar vereceğini söyledi. Acar'ın sunumuna MedicalPark Antalyasporlu yöneticiler ve antrenörler de katılarak katkı sağladı. "Takım Olma ve Motivasyon Buluşması", Eğitim Uzmanı Elif Alpay'ın okullardaki rehberlik çalışmaları hakkında bilgiler vermesiyle son bulurken, katılımcılara paylaştıkları değerli bilgilerden ötürü birer teşekkür plaketi sunuldu.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title