Haberler

Geleceğin En Büyük Pazarlarından Biri Pasifik

Güncelleme:

HİTİTSİAD ile ÇOSİAD ortak bir program düzenleyerek Filipinler'den bir heyeti, kente getirdi.

Çorum Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (ÇOSİAD) ortak bir program düzenleyerek Filipinler'den bir heyeti kente getirdi. Programa Filipinler Türkiye Büyük Elçisi Marılyn J. Alarılla, Filipinler Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ernesto Chua-Co Kiong, Türkiye-Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut katıldı. OSB'yi ziyaret eden heyet iş adamlarını ülkelerine yatırım yapmaya çağırarak gelecek 50 yılın en büyük pazarlarından birinin Pasifik olacağını belirttiler. Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinde heyet sanayicilerin ortak çalışmalarına hayran kaldı. Devletin sanayicilere verdiği destekleri duyan heyet şaşkınlığını gizleyemezken ortak iş alanları için kapıların açılmasını istedi.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden heyete ÇOSİAD Başkanı Bülent Karadayı brifing verdi. Kentin iş alanında gerçekleştirdiği atılımları anlatan Karadayı da ortak iş alanlarının oluşturulabileceğini aktardı. Organize Sanayi Bölgeleri üst kurul üyesi ve iş adamı Mustafa Yağlı ise dağınık yapı yerine OSB'lerin bir arada olduğunu ifade etti. Devletin OSB'lere çok büyük destekler verdiğinin altını çizen Yağlı, ortak yatırımlara hazır olduklarını beyan etti. Heyet daha sonra Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediyeyi ziyaret etti. Ziyaretlerden sonra HİTİTSİAD toplantı salonunda bir program gerçekleştirilerek kentin önde gelen iş adamaları ve müteşebbislerine Filipinler anlatıldı. Ortak beyin fırtınasının yapıldığı toplantıda iş görüşmeleri de ele alındı. İş adamları ise burada Filipinler'in yeni bir pazar olduğunu ve yatırımlar yapılabileceği kanısına vardı.

-ÜLKEME GİTTİĞİMDE TÜRK İŞ ADAMLARINI ANLATACAĞIM-

Filipinler Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Vekili Ernesto Chua-Co Kiong, ülkesine gittiği zaman ilk işinin devlet yöneticileri ve iş adamlarına Çorum'daki iş dünyasının çalışma sistemini anlatacağını söyledi. Çorum'da uygulanan sistemi ülkesinde de uygulamak istediğini belirten Kiong, Türk halkını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı.

-TÜRKİYE 2050 YILINDA 6 TRİLYON İLE DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. EKONOMİSİ OLACAK-

Türkiye-Filipinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Karabulut, Türkiye ekonomisinin 2050 yılında 6 trilyon Dolar ile dünyanın en büyük 5. ekonomisi olacağını söyledi. Geleceğin en büyük pazarlarından birinin Filipinler olduğunu belirten Karabulut, ülkenin 7 bin 107 adası olduğunu belirterek ''Buradaki adalardan 5 bininde hayat var, ülkemize göre yüz ölçümü küçük ama oradaki yaş ortalaması 21 dir. 50 binden fazla çağrı merkezi ile Filipinler dünya lideri nedeni ise çok sakin olmaları ve İngilizce aksamlarının Amerika'ya yakın olmalarından kaynaklanıyor. Ve Filipinler'de 2 bin üniversite bulunuyor ülke nüfusu ise 105 milyon, biz sizlerin oralarda ortaklıklar kurmalarını ve yeni iş alanları oluşturmanızı istiyoruz. Bizler size yardımcı olmaya hazırız. Bu ülke Türkiye'den aylık 300 konteyner un alıyor. Orada 11 tane sadece un fabrikası var ki Çorum'un un sektöründe büyük işler yaptığını biliyoruz. ''dedi.

-ASYA EKONOMİSİNİN PARLAYAN YILDIZI FİLİPİNLER-

Filipinler Türkiye Büyük Elçisi Marılyn J. Alarılla da ülkesinin Asya ekonomisinin parlayan yıldızı olduğunu vurguladı. İş adamlarına ortak çalışmalar yürütülmesi konusunda yardımcı olacaklarını söyleyen Alarılla, Çorum sanayisine hayran kaldığını aktardı. Organize sanayi ziyaretini anlatan Büyükelçi Alarılla, Çorum'un teknoloji ile özdeşleşmiş ve hızla büyümeye devam ettiğinin görüldüğünü beyan etti. Ülkelerine yapılacak iş ve gezi ziyaretlerinde gereken yardımın yapılacağını söyleyen Alarılla, Türkiye'nin örnek bir ülke olduğunu dile getirdi.

-UN VE TUĞLA FABRİKASI KURACAKLAR-

Çorum'un önde gelen iş adamları ve müteşebbisleri program sonunda bir araya gelerek un ve tuğla fabrikası kurma planı yaptı. HİTİTSİAD Başkanı Ahmet Benli'de yeni yatırım planları yapacaklarının müjdesini vererek çok yakın bir zaman da Filipinler ziyareti olacağını aktardı. ÇOSİAD Başkanı Bülent Karadayı da iş adamlarına Filipinler'e un ve tuğla fabrikası kurma teklifinde bulundu. Çorumlu iş adamları program sonunda heyete sorular sorarak yatırım planları yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İrfan Karabulut Filipinler Türkiye Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title