Haberler

Geleceğin Çiftçileri Modern Tarımı Öğreniyor

Güncelleme:

GAP Bölge Kalkınma İdaresince Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki çiftçilerin çocuklarına yönelik düzenlenen eğitimde, modern tarım yöntemlerine ilişkin eğitim veriliyor.

GAP Bölge Kalkınma İdaresince Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçilerin çocuklarına yönelik düzenlenen eğitimde, modern tarım yöntemlerine ilişkin uygulamalı eğitim veriliyor.

Bölgenin sahip olduğu tarımsal üretim potansiyelinin sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla 2002'den beri yürütülen GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Programı'nın 2014 yılı kamp dönemi başladı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa kırsalından gelen 40 çocuğun katıldığı kampın ilk gününde Şanlıurfa'daki modern tarım arazileri gezildi. Uzman personel, çocuklara tarım ürünlerinin gelişimi ve verimine ilişkin bilgi verdi.

Kampta çocuklara verilen modern tarım yöntemleri, bilgisayar ve İngilizce gibi temel derslerin yanı sıra çok sayıda sosyal etkinlik ve spor müsabakaları için de imkan oluşturuluyor. Ayrıca çocukların tarımsal kurum ve kuruluşları ziyaret etmeleri ve arazilerde uygulamalı eğitim almaları sağlanıyor.

Program koordinatörü İsmail İbrahim Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıldır yürütülen çalışma kapsamında binin üzerinde çocuğun kamplardan faydalandığını söyledi.

Kampa alınan çocuklarda ekip ruhu oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Gümüş, yürütülen tarımsal faaliyetlere ilişkin çocuklara bilgi aktarıldığını belirtti.

Kamp sonunda çocuklarda büyük değişimin gözlendiğine dikkati çeken Gümüş, şunları kaydetti:

''Bu yıl kampa Gaziantep Nizip, Şanlıurfa Suruç, Diyarbakır Bismil sulama sahalarındaki üreticilerin çocukları katıldı. Bunların yarısı kız, yarısı erkek olarak planlandı. Çocukların bu yaşlarda eğitilmesinin gelecekte hem kendilerini hem de ailelerini değiştireceğini umuyoruz."

Çocuklar ise kampın eğlenceli ve eğitici geçtiğini kaydettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şanlıurfa Gaziantep Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title