Haberler

Geleceği Düşünen Çocuklar Azalan Su Kaynakları İçin Yürüdü

Güncelleme:

Pompa sistemleri sektörünün lider kuruluşu WILO ile Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliğiyle Dünya Su Günü kapsamında, İstanbul'da su yürüyüşü gerçekleştirildi.

WILO VE KOZYATAĞI ROTARY KULÜBÜ DÜNYA SU GÜNÜ İÇİN ELELE VERDİ

Pompa sistemleri sektörünün lider kuruluşu WILO ile Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliğiyle Dünya Su Günü kapsamında, İstanbul'da su yürüyüşü gerçekleştirildi. "Su İçin Yürüyoruz" etkinliği, 21 Mart'ta Bağdat Caddesi'nde düzenlendi. Sunuculuğunu ünlü sunucu ve belgesel yapımcısı Savaş Karakaş'ın yaptığı etkinlikte, temiz suya ihtiyaç duyan insanlara dikkat çekildi. WILO Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın etkinlikte yaptığı konuşmada "Tüm doğal kaynakların olduğu gibi suyun da korunmaya ihtiyacı var. Suyun temiz kalması ve ihtiyacı olan insanlara ulaşması için çaba gösteriyoruz" dedi. Öğrencilerin sergilendiği performanslar, WILO bandosu ve sevimli maskotlar su yürüyüşüne renk kattı.

Hayatın kaynağı olan suya yön veren WILO, suyun izinden giderek farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

2013'te ilki yapılan "Su İçin Yürüyoruz" etkinliği, suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için bu yıl da düzenlendi. Pompa ve pompa sistemleri üreticisi WILO Türkiye'nin organize ettiği yürüyüş, UNICEF'in desteği ve Kozyatağı Rotary Kulübü'nün işbirliği ile 21 Mart Cuma günü gerçekleştirildi. Afrika'da su kaynaklarına ulaşmak için, ellerinde kovalarla kilometrelerce yürümek zorunda kalan çocukların yaşam koşullarına vurgu yapmak için Türkiye'deki çocuklar da bu yürüyüşe katıldı.

"Su için bir adım da siz atın" mesajının verildiği etkinlik, başta öğrenciler olmak üzere doğaya ve suya karşı duyarlı olan herkesi bir araya getirdi. Suyun önemi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş, saat 11.00'de İstanbul Bağdat Caddesi'nde Şaşkınbakkal'da hazırlanan performans alanında başladı. Öğrenciler, kendilerine destek olan vatandaşların da desteğiyle birbirinden renkli performanslar sergiledi.

Sunuculuğunu ünlü sunucu ve belgesel yapımcısı Savaş Karakaş'ın yaptığı etkinlikte WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın da bir konuşma yaptı. WILO olarak dünyanın dört bir yanında suyu bir noktadan başka bir noktaya taşıdıklarını belirten Ercüment Yalçın, "Biz suyun değerini çok iyi biliyoruz. Bu değerin herkeste oluşması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Dünyadaki su kaynaklarının her geçen gün tükenmeye yüz tuttuğunu ifade eden Yalçın, "Tüm doğal kaynakların olduğu gibi suyun da korunmaya ihtiyacı var. Suyu korumak için de onu dikkatli ve verimli kullanmamız gerekiyor. Biz WILO olarak suyun temiz kalması ve ihtiyacı olan insanlara ulaşması için çaba gösteriyoruz. Sizler de bugün etkinliğimize katılarak bize destek oldunuz, ilginiz için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan yürüyüşe, WILO'nun birbirinden sevimli su damlası, kova ve dünya maskotları ile WILO bandosu da renk kattı. Su yürüyüşünün varış noktası olan Caddebostan'da bir "manifesto duvarı" oluşturuldu. Manifesto duvarında çocuklar puzzle parçalarını bir araya getirerek, suyun verimli kullanılmasına vurgu yapan "SU manifestoSU"nu yazdı.

Yüksek oranda enerji verimliliği sağlayan ürünleriyle pompa sektöründe lider konumda bulunan WILO, su sıkıntısı yaşayan insanlara yardım etmek için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ercüment Yalçın Dünya Su Günü İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title