Haberler

Geleceğe Yürüyen Gençlik' Azerbaycan'da

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) desteği ile hayata geçirilen Geçmişin İzinde Geleceğe Yürüyen Gençlik Projesi kapsamında Türkiye ve Azerbaycan'dan seçilen orta öğretim öğrencileri karşılıklı olarak iki ülkeyi ziyaret ediyor. Proje kapsamında ilk olarak Türkiye'den seçilen öğrenciler Azerbaycan'a gitti.

İki ülkenin ortak kültürel ve tarihi mirası hakkında geniş çaplı bilgi verilmesi amaçlanan Geçmişin İzinde Geleceğe Yürüyen Gençlik Projesi kapsamında ilk olarak Türkiye'den belirlenen öğrenciler Azerbaycan'a gitti. Öğrenciler, 1918 yılında Osmanlı kuvvetleri tarafından Bakü'yü kurtarmak amacıyla oluşturulan Kafkas İslam Ordusu'nun izlediği güzergah boyunca ziyaretler gerçekleştirecekler. Azerbaycan'da 22 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri arasında kalacak öğrenciler, Bakü, Gence, Şamahı, Kuba, Zagatala gibi yerlerde bulunan şehitlikleri görme fırsatı bulacak.

Projenin ikinci ayağı ise Azerbaycan'dan seçilen öğrencilerin Türkiye'ye gelmesi ile gerçekleştirilecek. Nevruz Bayramı'nda Azerbaycan'da eğitime ara verilmesiyle Azerbaycanlı öğrenciler Türkiye'ye gelecek. Çanakkale'ye götürülecek Azeri öğrencilere Çanakkale Savaşları ve Azerbaycanlılar'ın savaş sırasındaki katkıları hakkında geniş çaplı bilgi verilecek. Her iki ülkeye gerçekleştirilecek ziyaretler sırasında milli ve manevi değerlere yönelik seminerler düzenlenecek. Öğrenciler, iki ülkenin önde gelen ilim ve fikir adamlarıyla bir araya gelme fırsatı da bulacak. Kafkas İslam Ordusu'nu ve Azerbaycan halkının Çanakkale Savaşları'na sağladığı katkıyı anlatan kitapçıklar dağıtılacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Çanakkale Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

title