Haberler

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" Projesi Bakan Çağatay Kılıç'ın katılımı ile başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun 19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törende, projenin çocukların yüzme öğrenmesinde önemli bir eksikliği gidereceğine işaret etti.

"Bugün burada 240 genç kardeşimiz yüzmeyi öğrenme programı için bir araya gelmiş bulunuyor" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum ve ümit ediyorum ki karnelerini almış olan ve artık yarı yıl tatilinde 15 gün birazcık dinlenebilecek ama aynı zamanda derslerini tekrar gözden geçirecek olan kardeşlerimize sportif anlamda da biz destek vermiş olacağız."

Hijyen konusunda uyarılarda bulunan Kılıç, şunları kaydetti:

"Havuza hep boneyle gireceksiniz bundan sonra. Bonesiz girmek yok. Bizi dinleyen hemşehrilere, vatandaşlarımıza sesleniyorum. Havuzları kullanırken lütfen bonemizi takalım. Çünkü hijyen şartlarını doğru bir şekilde kullanırsak, o zaman havuzlardan daha iyi verim alırız.  Öğretmenlerimize, eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki buradan şampiyonlar çıkaracaksınız. Buradan ülkemizi, milletimizi temsil edecek şampiyonlar çıkacak diye düşünüyorum."

Bakan Kılıç, son yıllarda yapılan spor tesislerine de işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere bu çalışmalarda, bu tesislerin hayata, faaliyete geçmesinde Türkiye'nin yaptığı hem ekonomik hamlede hem sportif anlamdaki altyapı çalışmalarındaki hamlelerin de en büyük takipçisi onlar olmuştur. Biz de şu anda icra görevinde olduğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak ülkemizde birçok, şehrimizde ve ilçemizde bu yatırımlara devam ediyoruz. Ben yavrularımızı daha fazla bekletmek istemiyorum. Onlar şu anda havuza girmek için sabırsızlanıyor. Veliler de onların yüzmesini görmek için sabırsızlanıyor. Hepinize katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel yarınlara, güzel kulaçlar atın diye temenni ediyorum."

Vali İbrahim Şahin ise projeden 2. sınıf öğrencilerinin yararlanacağını ifade ederek, "Özellikle bu çocukların yüzme öğrenmesi dolayısıyla hem kendilerine hem ailelerine hem geleceğe hem denizin temiz tutulmasına ciddi katkı sağlayacaktır. Ayrıca velilere çok teşekkür ediyoruz. Bu yavrular yüzmeyi öğrenecekler. Yüzmenin yığınlarca faydasını burada saymak mümkün" dedi.

Şahin, "Aslında amacımız bir deniz kenti olan Samsun'da mutlaka her insana amatörce de olsa suyun yüzeyinde kalabilecek kadar yüzmeyi öğretmek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından projede yer alan öğrenciler yüzme eğitmenlerinin gözetimde havuza girdi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Akif Çağatay Kılıç İbrahim Şahin Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title