Haberler

Geleceğe İşbaşı" Projesi

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, "Geleceğe İşbaşı" projesi kapsamında mesleki eğitim alan genç kızlara seslenerek, "Bizlerin sizlere, sizlerin yarınlara, mazlum coğrafyaların, bir yudum suya muhtaç Afrikalı çocukların bu ülkeye bu ülkenin sahibi sizlere bağlamış umutları var." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, "Geleceğe İşbaşı" projesi kapsamında mesleki eğitim alan genç kızlara seslenerek, "Bizlerin sizlere, sizlerin yarınlara, mazlum coğrafyaların, bir yudum suya muhtaç Afrikalı çocukların bu ülkeye bu ülkenin sahibi sizlere bağlamış umutları var." dedi. KADEM, Kısıklı'daki Genel Merkez binasının bahçesinde, Çocuk Destek Merkezlerinde (ÇOGEM) kalan 17-18 yaşlarındaki genç kızları mesleklendirme ve istihdam sağlama amacıyla geliştirdiği "Geleceğe İşbaşı" projesinin katılımcıları ve ortakları için iftar düzenledi.KADEM Başkanı Aydın, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yönetim kurulu, sponsorlar, profesyonel ekip ve Geleceğe İşbaşı projesinin ortaklarının da katıldığı iftarın özel konukları proje kapsamında eğitim alan genç kızlar oldu.Aydın, İstanbul'da gerçekleşen terör saldırılarını kınayarak başladığı konuşmasında, teröre karşı yürütülen mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini vurguladı.Bir ve beraber, yılmadan, umutla yarınlara yürüdükçe terörün hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağının altını çizen Aydın, "Elbet bu beyhude çabalarının sonu gelecektir. Üstat Necip Fazıl'ın veciz ifadesiyle, Sanma bu tekerlek kalır tümsekte, Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir" dedi.

Aydın, Geleceğe İşbaşı projesi kapsamında tekstil tasarımı, turizm-otelcilik, bilişim teknolojileri ve grafik tasarımı konularında KADEM bünyesinde mesleki eğitim alan genç kızlara seslenerek, şöyle konuştu:

"Her biriniz kendi şahsınıza münhasır özelliklerle yarınların umudu, merhum Nurettin Topçu'nun ifadesiyle geleceğin tohumusunuz. Bizlerin sizlere, sizlerin yarınlara, mazlum coğrafyaların, bir yudum suya muhtaç Afrikalı çocukların bu ülkeye bu ülkenin sahibi sizlere bağlamış umutları var. Gençler, dimağlarınızda beslediğiniz hayaller yarınlarımızı belirleyecek. Hayalleri, idealleri olmayanların elbet yarınlarda yeri de olmayacak. Başarıya giden yol hayallerden o hayaller için verilen emeklerden dizilen taşların üzerinden geçer. İnanan, inandığı uğruna çaba gösteren hiçbir insanın önünde hiçbir şeyin duramadığını, hayalleri uğruna yola düşen insanların hayallerinin ötesine geçtiğini bugüne kadar tarih yazmış ve bundan sonra da yazmaya devam edecektir. Sizler yeter ki yapabileceklerinize inanın, çalışın bakın görün beraber neler başaracağız. Bizler size inanıyoruz, inandığınız, emek verdiğiniz her idealinizde bizleri yanınızda bulacaksınız. Unutmayın ki Türkiye, sosyal, siyasal, ekonomik zeminiyle çalışan, gayret eden herkesin değerlendirebileceği geniş fırsatlara sahip bir ülkedir."

"İyi bir geleceğin yolu, eğitimden geçer"

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise ülkenin geçtiği zor günlerin ancak mücadele edilerek aşılabileceğini söyledi. Tarihin kahraman kadınların hikayeleriyle dolu olduğunu aktaran Bayraktar, şunları kaydetti: "Onlar yaşadıkları dönemin şartları gereği, cephede kendi silahlarıyla savaştı. Onurlarını, namuslarını, ülkelerini savundular. Onların cesaret ve fedakarlığı olmasaydı, bugün bizler bambaşka şartlarda yaşıyor olacaktık. Bizler de kendi milli mücadelemizi, bugünün şartlarında, kalemle, eğitimle, ilmi ve ahlaki değerlere yatırımla yapacağız. İyi bir geleceğin yolu, eğitimden geçer. Biz de bu inançla KADEM olarak, 'Geleceğe işbaşı' projesini geliştirdik. Devletimizin koruması altındaki genç kızlarımız için çok güzel bir çalışma yaptık. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde, kızlarımız bir yandan mesleki eğitim alıyor, bir yandan da nitelikli bir yaşam için gerekli donanımı kazanıyorlar. İnanın, siz genç arkadaşlarımızın heyecanı, renkliliği sayesinde, burada aldığınız eğitimler sırasında, bu bina, bu dernek de renklendi, şenlendi. Proje ortaklarından İŞKUR'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ilgili birimlerine de teşekkür ediyorum."

Bayraktar, gençlerin her birinin, toplumun keşfedilmemiş cevheri olduğunu vurgulayarak, "Onları açığa çıkarıp, işleyip, insanlığa kazandırmak bizlerin sorumluluğudur. Allah katındaki değerimizi anlamak için, hangi işe memur edildiğimize bakalım. Ne mutlu ki Allah bizleri insanlığa faydalı olmak gibi ulvi bir işe memur etti. Bunun için, hem şükretmek, hem de hakkını vermek gerekir." dedi. Geleceğe İşbaşı projesi, KADEM, İŞKUR ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığıyla belirlenen 30 genç kıza mesleki eğitim ve istihdam sağlamak için hayata geçirildi.Seçilen genç kızların çalışabilecekleri branşları saptamak üzere anket yapılarak, kendilerine uygun gördükleri branşlar arasında seçim yapmaları sağlandı. Yapılan anketler sonucunda belirlenen alanlarda genç kızlara alanında uzman olan kişiler tarafından mesleki eğitim, sosyal ve psikolojik destek verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Kısıklı Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title