Haberler

Geleceğe Dört Nala Projesi Tanıtıldı

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından engellilerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Geleceğe Dört Nala" projesi tanıtımı düzenlenen programla yapıldı.

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından engellilerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan "Geleceğe Dört Nala" projesi tanıtımı düzenlenen programla yapıldı. Proje kapsamında 30 engelli çocuğa at terapisi uygulanacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na engelli bireylere karşı farkındalık yaratmak ve engellilerin psiko - sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla sunulan bir çok proje arasından Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan "Geleceğe Dört Nala" isimli proje kabul edilmişti.

Geleceğe Dört Nala Projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Projenin paydaşlarından olan Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, "Bugün burada hedefimize giden yolda bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Beyazay derneği olarak 2015 yılında bir çok etkinlik yaptık. 2015 yılında da etkinliklerimiz devam edecek. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çelebi konuşmasını "Yatağınızda rahat uyumanın tek yolu vardı. Vatana, millete hizmet etmektir" diyerek sonlandırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ise tarihten bu güne engelliler için yapılan çalışmalardan bahsetti ve Geleceğe Dört Nala projesinin sıra dışı bir projeye olduğunu söyledi.

Yıldırım ayrıca son 10 yılda engelliler adına çok önemli adımların atıldığını işaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Düzce Belediyesi olarak güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek "Düzce Belediyesi Avrupa Birliği Proje ofisimiz güzel bir projeye imza attı. Çok kısa bir zaman sonra yeni bir projeyi daha açıklayacağız. Bu proje bizim ilk projemiz oldu ve adı gibi Geleceğe Dört nala gideceğiz. Projenin paydaşlarına da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Keleş, projenin 110 bin 370 TL'lik bir proje olduğunu belirterek "Bu proje sayesinde bir çocuğumuzun serçe parmağı bile kımıldasa projenin amacına ulaşmış olur" şeklinde konuştu.

Milletvekili İbrahim Korkmaz, ise engellilerin hayata kazandırılmasının çocuk önemli olduğunu belirterek bunun için vesile olanlara teşekkür etti.

Programda son olarak konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, projenin hayırlı olmasını dileyerek Düzce'de engelliler için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Karabulut, "Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de son 12 yılda engeliler adına tarih yazıldı. Düzce'de sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1998 engelliye ve 125 engelli yakınına maaş veriliyor. Yine Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 1934 kişiye evde bakım ücreti veriliyor. 10-12 yıl önce bunların hiç biri yoktu" dedi.

Konuşmaların ardından ise terapide kullanılacak atlar salona getirildi. Fiziksel ve zihinsel engelli çocuklar atlara büyük ilgi gösterdiler.

Bu proje sayesinde 30 çocuk 3 ay boyunca Binef At Çiftliğinde eğitmenler ve terapistler gözetiminde

Eğitim alacaklar. Çocukların binicilikle tanışmaları ve at terapisi yöntemi ile özgüven kazanarak kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Çelebi Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title