Haberler

Geka Yönetimi Datça'da Toplandı

Muğla, Aydın ve Denizli illerinin oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 75. Toplantısını Muğla’nın Datça ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapıldı.

Muğla, Aydın ve Denizli illerinin oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 75. Toplantısını Muğla'nın Datça ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıyı dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlık ederken, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe GEKA Yönetim Kurulu üyelikleri 2 senede bir sırasıyla ticaret odalarından sanayi odalarına geçmesi nedeniyle sona eren Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'e GEKA yönetimi adına teşekkür etti. Vali Kocatepe, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin'i ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci'yi GEKA'daki yeni görevleri için kutladı.

Toplantıda ağırlıklı olarak bir önceki toplantıdan bu yana Ajansın gerçekleştirdiği faaliyetler görüşülürken, GEKA'nın yürüttüğü Doğrudan Faaliyet Desteği proje başvuruları ve Ajansın 2016 yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin nihai hale getirilmesi ile ilgili konular değerlendirildi. GEKA yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe kurul üyelerine gündem maddelerini açıklarken, yaptığı değerlendirmede, "Ajansımızın danışma organı olan Kalkınma Kurulumuzun 13. Toplantısını geçtiğimiz ay Muğla'da gerçekleştirdik. Toplantıda, "Yenilik ve Girişimcilik" ile "Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması" başlıkları adı altında grup çalışmaları gerçekleştirildi. Gruplar, Ajans tarafından gerçekleştirilebilecek faaliyetler ve projelerle ilgili görüş ve önerilerde bulundular. Bugünkü toplantımızda Kalkınma Kurulumuzun görüş ve önerilerini görüşeceğiz ve bundan sonraki süreçte bu görüş ve önerileri uygulamaya yönelik değerlendirmelerde bulunacağız" dedi.

GÜNEY EGE TANITIM FİLMİ HAZIRLANDI

GEKA Dönem Başkanı ve Denizli Valisi Kocatepe, "Güney Ege Bölgesi'nin tarihinden kültür ve sanatına, ekonomisinden tarım ve sanayisine, turizm faaliyetlerinden sosyal hayat ve beşeri sermayesine kadar geniş bir yelpazede anlatıldığı yaklaşık 8 dakikalık Güney Ege Bölgesi tanıtım filmimiz tamamlanmış olup bugünkü toplantımızda son halini değerlendireceğiz. 'Düşlerin Hayat Bulduğu Yer… Güney Ege' sloganıyla Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Japonca olarak hazırlanan tanıtım filmimiz yurtiçi ve yurt dışı platformlarda bölge tanıtımına artı değer katacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diler söz konusu filmde emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

TURİZM FUARLARINA KATILIM SAĞLANIYOR

Güney Ege Bölgesinin tanıtımı amacıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlarda sektörlere tanıtım amacıyla stantlar kiralandığını açıklayan Kocaetepe, "Son toplantımızdan bu yana gerçekleştirilen Antalya YÖREX ve Londra World Travel Market Fuarlarında, bölgemizin kurum, kuruluş ve firmaları Güney Ege'nin tanıtımına yönelik tahsis ettiğimiz stant alanlarında kurumlarını ve bölgemizi temsil ettiler. Antalya YÖREX Fuarı'nda Güney Ege'nin geleneksel gıda ve el sanatları ürünlerinin tanıtımını yapmak amacıyla tahsis ettiğimiz 150 metrekarelik stant alanında Aydın Ticaret Odası, Denizli Ticaret Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası, Bodrum Ticaret Odası ve Marmaris Ticaret Odası katılım sağladı. Londra'da gerçekleştirilen seyahat fuarında ise, tahsis ettiğimiz 30 metrekarelik stant alanında Marmaris, Fethiye, Sarıgerme, Dalaman ve Bodrum ile Pamukkale, Kuşadası, Didim destinasyonlarının tanıtımı yapıldı. 10- 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarı'na ikinci kez katılım sağlamak için Ajans olarak çalışmalarımız devam etmektedir. 240 metrekarelik stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla illerimizle birlikte Kuşadası, Didim, Pamukkale, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve diğer destinasyonların tanıtımını alternatif turizm konseptini ön plana çıkartarak bölgemiz kurumlarıyla birlikte yapacağız" dedi.

JAPON SEYEHAT ACENTALARI BÖLGEYE TANITILDI

Güney Ege Bölgesinin turistik ve ören yerlerinin tanıtımı amacıyla Japonya'dan Seyahat Acentelerinin davet edildiğini açıklayan Kocatepe, "Bölgemizin ulusal ve uluslararası arenadaki tanıtımına yönelik gerçekleştirdiğimiz tanıtım turu etkinliklerimizden birini, 8-11 Kasım 2015 tarihinde Japon Seyahat Acentelerine yönelik gerçekleştirdik. Japonya'dan 4 seyahat acentesinden toplam 6 temsilci 4 gün süreyle Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm destinasyonu olarak pazarlanması amacıyla Ajansımız tarafından bölgemizde ağırlandı. Gezi programı; termal sağlık merkezleri, tarihi mekanlar, bölgede öne çıkan kültürel ve doğal miras alanları ile önde gelen turizm tesislerinden oluştu" dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansının 75. Yönetim Kurulu toplantısında 2016 yılı Taslak Mali Destek Programları ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ajansa başvurusu yapılan 4 proje bulunduğu, yönetim kurulunca bu konun da değerlendirilerek karara bağlanacağı açıklandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güney Ege Aydın Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title