Haberler

Geka Yönetim Kurulu, Aydın'da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 72'inci yönetim kurulu toplantısı, Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında gerçekleştirildi.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege Bölgesi'nin gelişmesi ve kalkınması için faaliyetlerini sürdüren Güney Ege Kalkınma Ajansı 72. Yönetim Kurulu toplantısı, Aydın Valilik binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ayyıldız'ın yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek ve Ajans yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dönem Başkanı Aydın Valisi Erol Ayyıldız, toplantıda yaptığı konuşmada; "Bildiğiniz üzere, Ajansımız Yönetim Kurulu sırasıyla her ay Aydın, Denizli ve Muğla'da toplanarak Ajansın çalışmalarını gözden geçirmekte ve Ajansın gerçekleştireceği çalışmalar hakkında kararlar almaktadır. Bugün Ajansımızın 72. Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek üzere Aydın'da toplanmış bulunmaktayız. Toplantıda, Ajansımızın son bir ayda yapmış olduğu faaliyetleri, daha önce almış olduğumuz kararlarla ilgili gelişmeleri gözden geçireceğiz ve ihtiyaç duyulan hususlarda kararlar alacağız. Bunun yanında, önümüzdeki dönemde Ajansın gerçekleştirmeyi planladığı proje ve faaliyetleri görüşerek değerlendireceğiz. Ajansımız Şubat ayı içerisinde 2015 yılı Mali Destek programlarını ilan etmişti. Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarından oluşan çağrıya başvurular 8 Mayıs 2015 tarihinde sona erdi. Bölgeden toplam 165 proje başvurusu yapılan programların değerlendirmesinde son aşamaya gelinmiştir. Ağustos ayında başarılı projeler ilan edilecektir. Değerlendirmeyi geçerek destek alacak projelerin Bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca, Ajansımız Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında gelen 4 proje, bugün Yönetim Kurulumuzca değerlendirilerek karara bağlanacaktır. Teknik Destek Programımızın 2. Dönemi olan Mayıs-Haziran aylarında 10 adet proje başvurusu yapılmıştır. İlgili projelerin değerlendirmeleri tamamlanmış olup başarılı olan 7 proje önümüzdeki günlerde ilan edilecektir. Yönetim Kurulu Toplantımızın bir diğer konusu ise; Rusya'nın Moskova kentinde 14- 17 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen Moskova Uluslararası Gıda Fuarına katılımın değerlendirilmesidir. Ajansımız, bu fuar kapsamında İstanbul İhracatçılar Birliği ile işbirliği içerisinde olup tahsis ettiğimiz stant alanında Bölgemiz firmalarının kendi ürünlerini sergilemesini amaçlamaktayız" dedi.

BAŞKANLIK DENİZLİ'YE GEÇTİ

GEKA Yönetim Kurulu'nun yeni dönem başkanı Denizli Valisi Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi kutlayan Vali Ayyıldız, "Bugünkü toplantımızın bir diğer önemli gündem maddesi ise; Ajansımızın Personel alım ilanı sonuçlarının görüşülmesidir. 6 uzman ve 2 destek personel alımı için sınav gerçekleştirilmiş, kazanan isimler 11 Temmuz 2015 Cuma tarihi itibariyle Ajansımız resmi web sayfasında ilan edilmiştir. Bu alımların hem Ajansımız ve Bölgemiz için hem de aramıza yeni katılacak arkadaşlar için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yönetim Kurulumuzda başkanlık her sene Aydın, Denizli ve Muğla Valilerimiz arasında sırasıyla değişmektedir. Bu ay sonu itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı Denizli Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe'ye geçmektedir, şimdiden Sayın Valimizi kutlar, hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Ayyıldız Güney Ege Denizli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title