Haberler

Geka 92. Yönetim Kurulu Toplantısı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 92. Yönetim Kurulu Toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Denizli'de gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 92. Yönetim Kurulu Toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Denizli'de gerçekleştirildi.

Çiçek, yaptığı konuşmada, toplantıda öncelikle ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ardından devam eden çalışmaları ve projeleri yönetim kurulu olarak değerlendirerek istişare edeceklerini belirtti.

Güney Ege Bölgesi'nde öncelikle turizm ve diğer lokomotif sektörlerin tanıtımına yönelik özel sektör, kamu kuruluşları ve STK'lar arasında işbirliği sağlayarak, ulusal ve uluslararası platformlarda ortak tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Çiçek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Aydın'da, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün işbirliğiyle istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve iş gücüne katılımın artırılması amacıyla, ilgili tüm paydaşların da katılımıyla Aydın İli İstihdam Stratejisi Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Her bir ilimizde yatırımların gelişmesinin önündeki engelleri tespit etmek, kısa, orta ve uzun vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin rekabet gücü ve potansiyeli olan sektörlerine odaklanmayı sağlayacak çalışmaları belirlemek ve bu alanda ilgili kurum kuruluşlar arasında hedef birliği sağlamak amacıyla İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri hazırlandı. Hazırlanan strateji kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla Yatırım Destek Ofislerimiz, bölgedeki paydaşların da katılımıyla ve ortak akıl vizyonuyla çalışmalar yürütüyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan'ın başlattığı istihdam seferberliğiyle ilgili GEKA olarak ne yapılabilir, katkıları ne olur, bu konuda bir çalışma yapıldığını bildiren Çiçek, "Yeni yatırımlarımızın ve mevcut yatırımlarımızın iyileştirilmesi ile ilgili üç ilimizdeki yatırım destek ofislerince daha etkili neler yapılabilir, onunla ilgili stratejik eylem planı oluşturuldu. Bugünkü toplantımızda, yapılan son düzenlemelerle oluşan strateji belgeleri yönetim kurulumuzun onayına sunulacak. Yönetim kurulu toplantımızda üç ilimizin de ayrı ayrı stratejik durumları değerlendirilecek." dedi.

Denizli Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amir Çiçek Güney Ege Muğla Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title