Haberler

Geka 89. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 89'uncu Yönetim Kurulu Toplantısı, Kurul Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi. GEKA yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek, GEKA'ya 2016 yılı içinde 33 proje başvurunun olduğunu bunlardan 13'üyle sözleşme imzalandığını söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve toplantının Denizli'ye hayırlı olması dileğinde bulanan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, ajansın çok önemli gelişmelere katkı sağladığını söyledi. Denizli'nin özellikle sanayideki kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılacak çalışmalara destek verdiklerini hatırlatan Altıparmak; " Diğer illerde de bir çalışma olduğu zaman mutlaka onunla da ilgileniyoruz. Sadece Aydın, Muğla değil tüm ülkemizin kalkınması konusuna önem vererek çalışmaktayız. " dedi. Konuşmasında dün Adana'da meydana gelen olaya da değinen Vali Altıparmak; "Dün akşamki yaşadığımız elim kazadan dolayı üzüntülerimizi belirtmek isterim. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Çok üzücü bir olay. Bu olayların yaşanmaması için biz yöneticilere de büyük işler düşmektedir" diye konuştu.

Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ve ardından devam eden çalışmaları ile projeleri yönetim kurulu değerlendirmelerinin ardından istişarede bulunacaklarını belirten GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek, Ajansın son dönem gerçekleştirdiği çalışmalar arasında sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığının altını çizdi. Çiçek, geçtiğimiz ay Antalya'da gerçekleştirilen "Yörex Yöresel Ürünler Fuarı" ile Ankara'da düzenlenen "9. Ege İlleri Tanıtım Günleri" etkinliğine bölgenin kurum ve kuruluşlarıyla katılım sağlandığını ifade etti.

Ajansın, Aydın, Denizli ve Muğla'daki ilçelerin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği ilçe analiz çalışmalarına Muğla'nın Kavaklıdere ilçesiyle devam ettiğini belirten Muğla Valisi, bu kapsamda ajans uzmanlarının Kavaklıdere'de yaptıkları analizler ve kurum görüşmeleri sonrasında paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlediğini söyledi.

Vali Çiçek, Aydın, Denizli ve Muğla'da gerçekleştirdikleri ilçe analiz çalışmalarına önümüzdeki tarihlerde devam edeceklerini söyledi.

Vali Çiçek, Ajansın destek programları arasında yer alan Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, 2016 yılında Ajansa 33 adet proje başvurusu yapıldığını, projelerin değerlendirilmesi sonucunda Yönetim Kurulunca onaylanarak başarılı ilan edilen 15 adet projenin 13'ü ile sözleşme imzalandığını söyledi. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan yeni projeleri bugünkü toplantıda inceleyerek değerlendireceklerinin de altını çizdi.

Vali Çiçek ajansın kalkınması çalışmaları kapsamında AB projeleri konuları incelenerek, yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Vali Çiçek konuşmasının ardından Kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek, toplantının bölge için hayırlı olmasını diledi.

Denizli Pamukkale ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amir Çiçek Güney Ege Aydın Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title