Haberler

Geka 2016 Bütçesini Belirliyor

Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için faaliyetlerini sürdüren Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 74. Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için faaliyetlerini sürdüren Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 74. Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi. Aydın Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya Dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile Ajans uzmanları katıldı.

GEKA 74. Yönetim Kurulu toplantısında ağırlıklı olarak Ajansın 2016 yılı taslak çalışma programı ve bütçesi ile bu çerçevede yürütülmesi planlanan 2016 yılı destek programları görüşüldü. Ayrıca, 2016 yılı yurt içi ve yurt dışı fuar katılımlarının değerlendirilmesi ele alınırken, 2015 yılında yurt içi ve yurt dışında Ajansın stant alanı tahsis ettiği fuarlarda bölgeden katılım göstermek isteyen kurumların talepleri ile Doğrudan Faaliyet Desteği Proje Başvuruları konuları da görüşüldü. Bölgenin tanıtımına yönelik yenilikçi bir uygulama olan Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı ise ele alınan son gündem maddesi oldu.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe kurul üyelerine gündem maddelerini açıkladı ve genel bir değerlendirme yaptı. Kocatepe, "Bölgemizde büyük yatırımlara yön veren araştırma, planlama ve fizibilite vb. çalışmalara destek verdiğimiz Doğrudan Faaliyet Desteği Programımızda 2015 yılında 33 adet proje başvurusu alınmıştır. Şimdiye kadar 7 adet proje değerlendirilmiş ve Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmıştır. Bugünkü toplantımızda ise, Ajans tarafından Yönetim Kurulumuzun onayına sunulan 6 adet projeyi görüşeceğiz" dedi.

FUARLARDA BÖLGENİN TANITIMI

Bölgede öne çıkan sektörlerden işletmelerin yurtdışı fuarlarına katılarak kendilerini geliştirmeleri, çeşitli iletişim bağlantısı kurabilmeleri ve sektördeki yönelimleri inceleyebilmeleri için GEKA'nın yurt içi ve yurt dışı fuarlarda stant alanı tahsis ettiğini belirten Kocatepe, "Bunun yanında Ajans, uluslararası fuarlara ön inceleme yapmak amacıyla uzman katılımı sağlayarak ilgili fuarlar hakkında değerlendirme yapmaktadır. 2015 yılında Ajansın stant alanı tahsis ederek katılım sağladığı ITB Berlin Turizm Fuarı, MITT Moskova Turizm Fuarı, Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı ve World Food Moskova Gıda Fuarları'na 2016 yılı katılımları Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirilecektir. Bunların yanında İngiltere'deki World Travel Market ile Çin'in Yunnan şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Çin Seyahat Fuarı'na katılımlar da görüşülecektir. Yurt içi fuarlara baktığımızda ise; EMITT İstanbul, Travel Turkey İzmir, Antalya YÖREX fuarlarına 2015 yılı katılımları gözden geçirilerek 2016 yılı katılımlarına karar verilecektir. İngiltere'nin başkenti Londra'da 02 -05 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan World Travel Market Fuarı bölgemizin tanıtımı açısından önemli bir fuardır. İngiliz turistlerin bölgemizi ziyaret yoğunluğunun artırılması amacıyla bölgemizdeki çeşitli kurumlar fuar katılımında Ajans işbirliği talebinde bulunmuşlardır. Bugünkü toplantımızda söz konusu fuar talebi görüşülerek katılım konusunda karar verilecektir" dedi.

AJANSTAN TURİZM TANITIM PORTALI PROJESİ

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Valisi Kocatepe Güney Ege Bölgesinin en temel ortak özelliklerinden biri olan turizmde ajans koordinasyonunda bölgesel tanıtım yapılması amacıyla bir çalışma yapılmasının değerlendirildiğini belirterek, "Bölgemizdeki farklı kurumların kendi il veya ilçeleri için geliştirdikleri turizm tanıtım fikirleri ve projelerinin tamamını tek bir web sitesinde toplayacak, bölge tanıtımının etkin ve yenilikçi olarak yapılmasını sağlayacak Güney Ege Turizm Tanıtım Portalı Projesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Proje Güney Ege'nin tüm turizm ögelerini tek bir yerde güncel olarak toplayarak sosyal medya uygulamaları ve akıllı telefon işletim sistemlerine de uyumlu bir yapıya sahip olacaktır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Kocatepe Güney Ege Denizli Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title