Haberler

GEDOSK, Hitit Yolunda Yürüdü

Güncelleme:

Hitit uygarlığının merkezi Çorum'a giden Gebze Dağcılık kulübü üyeleri, Hitit şehirlerini birbirine bağlayan tozlu yollarda yürüdü.

4 bin yıllık geçmişe sahip olan Hitit uygarlığının merkezi Çorum'a giden Gebze Dağcılık kulübü üyeleri, Hitit şehirlerini birbirine bağlayan tozlu yollarda yürüdüler. Alternatif rotalarda yürüyen kulüp üyeleri, üç gece iki gün süren etkinlik süresince Hitit imparatorluğunun başkenti olan Hattuşa ve çevresindeki tozlu yollarda yürüdüler, ayrıca müzeleri gezdiler. Döneminin süper gücü olan Hititlilerin başkenti Hattuşa ve çevresinde doğa yürüyüşü yapan, tarih ve doğa tutkunu Gebzeli dağcılar, binlerce yıllk tarihi güzergahlarda, Hitililerin izinde yürüdüler. Hitit yolu yürüyüşüne katılan dağcılar, müzelerde dönemin eserlerini inceleme fırsatı buldular. Gedosk başkanı Hasan Boyacı'nın ekip lideri olduğu Hitit yürüyüşüde dağcılar, dört bin yılık geçmişi olan Hiitit yurdunda, Güneş Kursunun izinde yürüdüler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gebze Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title