Haberler

Gedizli Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Gördü

Güncelleme:

Gediz Üniversitesi öğrencileri, öğretim görevlisi Ezgi Gürses eşliğinde yerel yönetimler dersi kapsamında Karabağlar Belediye Meclisi'ne ziyarette bulundu.

03.01.2014 tarihinde Gediz Üniversitesi öğrencileri, öğretim görevlisi Ezgi Gürses eşliğinde yerel yönetimler dersi kapsamında Karabağlar Belediye Meclisi'ne ziyarette bulundu. Derse kayıtlı öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin Meclis'in çalışma esasları ve işleyiş süreçleri ile ilgili olarak bilgilendirilmesi sağlandı.

Gediz Üniversitesi "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" öğrencileri cuma günü Karabağlar Belediye Meclisi Oturumu'na katıldılar. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Belediye Meclis Üyeleri, misafir öğrencileri sıcak ve samimi bir havada karşıladılar. Bu ziyaretle öğrenciler belediye meclisinin işleyişini yakından görme fırsatını yakalarken, yerel yönetimlerin işleyişini daha iyi anladılar. Belediye Meclisinin toplantısında ilçenin imar sorunları, komisyon üye seçimleri, mahallelerin sorunları, belediye personeli özlük hakkı düzeltmeleri, kentsel dönüşüm vb. konularda kararlar alındı.

Öğrencileri kapıda karşılayıp meclis salonuna kadar eşlik eden Meclis Başkan Vekili Salih Erkek; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, öğrencilerin mesleki anlamdaki eğitimlerine, teoride kalmayıp pratikte uygulama yapmalarına vesile olmasından dolayı Gediz Üniversitesi öğretim görevlisi Ezgi Gürses'i ve öğrencileri tebrik etti.

Öğretim Görevlisi Ezgi Gürses; yerel yönetimler konusundaki derslerini bitirdiklerini ifade ederek vize sınavlarından önce öğrencilere yerel yönetimler çalışmalarını yerinde göstermek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Yerel yönetimin işleyişini yerinde görmenin bilgiyi çok daha kalıcı yaptığını ifade eden Gürses, görsel ve işitsel hafızanın öğrenmede çok daha etkili olduğunu vurguladı.

Gruptaki tüm öğrencilerin yerel yönetimler dersi aldığını belirten Gürses; İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'ın Belediye Meclisi'nde öğrencilere yerel yönetim sürecinin nasıl şekillendirildiğini anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Meclis oturumu sonrası Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm; öğrenciler ve öğretim görevlisi Ezgi Gürses'e kendileri, Karabağlar Belediyesi ve Belediye Meclisi adına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gediz Üniversitesi Sıtkı Kürüm Karabağlar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title