Haberler

Gediz-Uşak Karayolunun Yapım Çalışmaları Başladı

Çavdarhisar Gediz Uşak karayolunun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı, düzenlenen törenle başladı.

Çavdarhisar-Gediz- Uşak karayolunun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı, düzenlenen törenle başladı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gediz ilçesine bağlı Abide köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kütahya'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nün çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Zafer Havalimanı'nın hizmete başlamasıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın dünyayla bağlantısının gerçekleştiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Her gün İstanbul ve haftanın belli günlerinde de yurt dışı bağlantılı uçuşlar, Zafer Havalimanı'ndan gerçekleştiriliyor. Bu bir ilin marka olması ve gelişmesi adına atılan en önemli adımlardan bir tanesidir. O nedenle havalimanının açılmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İkincisi yıllardan beri ihmal edilmiş devlet demiryollarıdır. Bildiğiniz gibi son yıllarda gerek yüksek hızlı trenle, gerekse mevcut hatların yenilenmesiyle demiryolu ulaşımında da çok büyük mesafeler alındı. Örneğin ilimizde mevcut demiryollarında sinyalizasyon ve kablolu haberleşme tesisleri komple yenileniyor. Bu nedenle ulaşım sürelerini yarıya düşürüyoruz. İki günlük mesafe bir güne düşüyor ve maliyet ise yüzde 60 seviyesinde düşüyor."

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da AK Parti'nin yurt sathında başarıyla halkın kalbinde yer etmesinin en büyük etkenlerinden birinin bölünmüş yol projeleri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından 79 kilometrelik bölünmüş yolun temeli törenle atıldı.

Törene, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve AK Parti İl Başkanı İshak Gazel ile davetliler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Çavdarhisar Kütahya Gediz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title