Haberler

Gediz Nehri'nde Arıtma Tesisi Tepkisi

Güncelleme:

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimci Göldelioğlu, arıtma tesisi bulunmayan belediyeler ve organize sanayi bölgeleri hakkında nehri kirlettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimci Göldelioğlu, arıtma tesisi bulunmayan belediyeler ve organize sanayi bölgeleri hakkında nehri kirlettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.Manisa Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Hasan Namak ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Göldelioğlu, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (MASKİ) verdikleri dilekçeyle belediyenin tarımsal sulama konusunda da denetimlere başlamasını talep ettiklerini, sanayi ve evsel atıkların artık Gediz'e dökülmemesi gerektiğini vurguladıklarını kaydetti.

Gediz Nehri Havzası üzerinde Sarıgöl'den Menemen'e, Demirci'den Manisa'ya ve Kemalpaşa'dan Turgutlu'ya kadar olan bölümlere atık su kanalı ve arıtma tesisleri inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Göldelioğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce arıtma tesisi inşaatlarına başlaması gerektiğine dikkat çekti.Göldelioğlu, şunları söyledi: "Arıtma tesisi olmayan belediyeler ve organize sanayi fabrikalarına yönelik suç duyurusunda bulunacağız. Gediz Nehri'ne hiçbir şekilde atık akıtılmayacak, nehre atık bıraktığı tespit edilenlerden davacı olacağız. Gediz'in kaynağından çıktığı gibi tertemiz kalmasını istiyoruz" dedi.

Manisa Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Hasan Namak ise kurulu bulunan bazı atık su arıtma tesislerinin çalıştırılmadığını da savunarak bunlara yönelik de suç duyurularında bulunmaya hazırlandıklarına dikkat çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title