Haberler

Gediz Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinden Kızılay Kan Kampanyasına Yoğun İlgi

Güncelleme:

Gediz Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdiler.

Kızılay'ın Gediz Sağlık Hizmetleri MYO'da düzenlediği kan bağışı kampanyasına, okulun öğrencileri ile akademik ve idari personel tarafından gösterilen yoğun ilgiyle sosyal duyarlılık anlamında önemli ve anlamlı bir olaya imza atıldı.

Kızılay yetkililerince yapılan açıklamada; "Bir ünite kan vermek, kandaki yağ oranlarını azaltarak kalp krizi geçirme riskini yüzde 90 oranında azaltmaktadır. Ayrıca kan hücrelerinden alyuvarlar yenilenmiş olmaktadır. Bu da kişilerin daha zinde olmasını sağlamaktadır. Erkekler yılda 4 defa, bayanlar ise 3 defa kan verebilir. Kan vermek için gelenlerin tansiyonlarına ve kan değerlerine bakılmaktadır. Buda alınan kan ile birlikte donörün sağlığının tehlikeye atılmadığını ifade eder. Sosyal sorumluluk noktasında gençlerin katılımcı olması ve Türkiye'nin kan bağışı sorununun çözümü için daha hassas olmaları bizleri memnun etmektedir. Yapılan her kan bağışının bir hayat kurtaracağı akıldan çıkarılmamalıdır.

Kızılay'a kan bağışı yapan Gediz Sağlık Hizmetleri MYO personeli ve öğrencilerine kurum adına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Yılın her üç ayında bir kan bağışı kampanyası düzenlenen Gediz Sağlık Hizmetleri MYO'da bu sezon 40 ünite kan toplandığı bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title