Haberler

Gediz'de Toprak Kayması Endişesi

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde geçen nisan ayı başında meydan gelen toprak kayması yüzünden hala panik yaşayan köy sakinleri, yerleşim yerinin başka bir yere taşınmasını istiyor.

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde geçen nisan ayı başında meydan gelen toprak kayması yüzünden hala panik yaşayan köy sakinleri, yerleşim yerinin başka bir yere taşınmasını istiyor.

Gediz ilçesine 6 kilometre mesafede bulunan Yumrutaş köyünün Kapalı Bağ bölgesinde 8 Nisan 2013 günü saat 09.00 civarı toprak kayması meydana gelmiş ve yaşanan afet köy sakinleri arasında paniğe yol açmıştı. Yumrutaş Köyü Muhtarı Halil Durmuş, hala devam eden toprak kaymaları yüzünden 99 kişinin yaşadığı 30 haneli köyde tüm vatandaşların çok korktuğunu ve huzursuz olduğunu söyledi. Köye çok yakın olan Kapalı Bağ bölgesinde kaymaların hala devam ettiğini, bu yüzden köyde büyük tedirginlik yaşadıklarını belirten Durmuş, köyün daha yaşanılabilir bir bölgeye taşınması için başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'na ve Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu'na birer mektup gönderdiğini bildirdi.

Yumrutaş Köyü Muhtarı Halil Durmuş, şöyle konuştu:

"Toprak kayması bizleri çok korkutuyor. Olayın yaşandığı Kapalı Bağ bölgesi köyümüzün 50 metre yakınında. Buradaki tüm ekili tarım arazileri ile sebze ve meyve bahçelerimiz bir anda kayarak yok oldu. Bu kadar yakınımızda yaşanan bu afetin köyümüzde olmayacağını kim garanti edebilir. Olaydan hemen sonra Gediz Kaymakamlığına başvurduk. Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu konuyu Kütahya Valiliği ve Kütahya İl Afet Müdürlüğüne bildirmiş. Bunun üzerine yetkililer gelip bölgede inceleme yaptılar ve köyde tehlike bulunmadığını söylüyorlar. Kaymanın mevsim itibariyle yağışlardan kaynaklandığını, yaz aylarına doğru kaymanın kesileceğini söylüyorlar. 60 yaşını aştım köyde çocukluğumdan beri ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Köyün içerisinde de bazı çatlaklıklar meydana gelmeye başladı. Tüm ülke yetkililerini buradan uyarıyorum !, burada yeni bir felaket yaşanmadan bizi buradan daha güvenli bir bölgeye taşısınlar. Köyümüzün de kayması an meselesi. ya çok ciddi bir şekilde uzmanlarca araştırma yapılsın bizi bilimsel olarak ikna etsinler, yada köyümüzün bir an evvel başka yere taşınmasını istiyoruz." - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Yumrutaş Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title