Haberler

Gediz'de "Plastik Mavi Kapak Toplama Kampanyası" Başlatıldı

Gediz ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce engelli vatandaşlar yararına plastik mavi kapak toplama kampanyası başlatıldı.

Gediz ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce engelli vatandaşlar yararına plastik mavi kapak toplama kampanyası başlatıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Pet Şişe Mavi Kapağı ile Gülümsetelim" sloganıyla başlattıkları kampanya ile ilçedeki engellilere akülü araçlar almayı hedeflediklerini bildirdi.

Şimdiye kadar kampanyaya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 5 bin, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü'nden 5 bin 902, Fen Lisesi'nden 7 bin 800, Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 8 bin 390, Altınkent İlköğretim Okulu'ndan 4 bin 106 ve gönüllü vatandaşlardan 8 bin 208 olmak üzere toplam 39 bin 406 mavi kapağın kendilerine teslim edildiğini belirten Demir, şunları kaydetti:

"İnsanları sevmek ve değer vermek kadar güzel bir olgu olamaz. İyi günde hep onların yanında oluruz. Önemli olan mutsuz ve kötü günlerinde onlara destek verebilmektir. Bu değerli engelli insanlarımıza destek olabilmek için kampanya başlattık. Bu kampanya ile hem engelli insanlarımıza yardımcı oluyoruz hem de çevremizin kirlenmesini önlemiş oluyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, topladıkları mavi kapakları spor salonuna getirerek kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz. Tekerlekli sandalye ve akülü araca ihtiyacı olan engelli kardeşlerimiz de buraya uğrayarak isimlerini yazdırabilir."

Demir, toplanan kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi'ne teslim ederek, 250 kilogram mavi kapak karşılığında bir tekerlekli sandalye alacaklarını ifade etti.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Demir Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title