Haberler

Gediz'de Kızılçam ve Karaçam Gençleştirme Çalışmaları

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kızılçam ve karaçam ormanlarında gençleştirme çalışmaları yapılıyor.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kızılçam ve karaçam ormanlarında gençleştirme çalışmaları yapılıyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Silvikültür Şube Müdürü Kemal Dikilitaş ile birlikte Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Gediz Orman İşletme Şefliği 2017 yılı programında yer alan Kızılçam ve Karaçam Doğal Gençleştirme ve Karaçam Suni Gençleştirme sahalarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Gediz Orman İşletme Şefliği 2017 yılı 259 numaralı Kızılçam Doğal Gençleştirme Sahasını inceleyen Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım ve Silvikültür Şube Müdürü Kemal Dikilitaş, dikili satış olarak üretime verilen ve çalışmalarda sona gelinen sahalarda dikili satışın önemine değinerek kızılçam doğal gençleştirmede dal serme, saha hazırlıkları ve sahadan erken çıkmanın önemi hakkında talimat verdiler.

Arazi programının devamında Gediz Orman İşletme Şefliği 2017 yılı programında bulunan 40 numaralı Karaçam Doğal Gençleştirme - Boşaltma Kesimi ve aynı bölme içerisinde bulunan Karaçam suni gençleştirme sahalarında incelemeler yapıldı.

40 numaralı Karaçam Doğal Gençleştirme - Boşaltma Kesimi sahasında alt tabakadaki kabul edilebilir gençlik ve üst tabakadaki idare süresini tamamlamış fertler yerinde incelendi ve gerekli bilgiler alındı. Gençleştirme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapılarak sahada yapılması planlanan çalışmaların neler olduğu değerlendirildi.

Bölge Müdürü Adnan Kayım'a arazi programında Silvikültür Şube Müdürü Kemal Dikilitaş, Gediz Orman İşletme Müdürü V. Ali Rıza Erdem ve Gediz Orman İşletme Şefi Aydın Yıldırım eşlik etti.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dikilitaş Kütahya Karaçam Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title