Haberler

Gediz'de "İlköğretim Haftası" Kutlandı

Gediz ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla tören yapıldı.

Gediz ilçesinde, İlköğretim Haftası dolayısıyla tören yapıldı.

Kaymakamlık önünde Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla törene, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Evren Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, şube müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü mensupları katıldı.

Aksoy, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insanın kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve insanlığa yararlı olmasının, okuma yazma öğrenmesiyle başladığını söyledi.

Bir milletin gelişmişlik düzeyinin ne tankla, ne tüfekle, ne de başka bir şeyle ölçülebileceğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Ekonomik kalkınma hangi düzeyde olursa olsun askeri güç ne kadar güçlü olursa olsun eğitim ve kültürel faaliyet yoksa bilimsel çalışma ve bilgi birikimi yeterli değilse büyük devlet olmak mümkün değildir. Milletlerin kalkınmışlık düzeyi ancak ve ancak eğitime verdiği değer ve eğitimli insan sayısı ile ölçülür. Dünyaya baktığımızda eğitim öğretime gereken hassasiyeti gösteren milletlerin hızla kalkınarak çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıktığını görmekteyiz. Bu nedenle çocuklarımızı bugün ve yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek durumundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmek ancak bilgiyle olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli de ilköğretimde atılır.

Sevgili öğrenciler, sizler Türk milletinin geleceğisiniz. Bir kısmınız ilköğretime bu sene başladınız. Bilmelisiniz ki gerek diğer eğitim basamaklarında gerekse hayatta üretken bir birey olmanın yolu ilköğretimden geçer. Sağlıklı olarak ilköğretimi tamamlayanlar diğer eğitim kademeleri olan ortaokul, lise ve yüksek öğrenimlerinde daha başarılı olduğu gibi günlük hayatta da nitelikli, üretken birer birey olurlar. Sizlerden isteğimiz okulunuzu, öğretmeninizi sevip, planlı bir şekilde çalışarak geleceğe umutla bakmanızdır. Öğretim yılının başında derslerimize sıkı bir şekilde çalışırsak yılın sonunu da aynı şekilde getiririz. Yine unutmayınız ki bu yıllarınız hayatınızın en güzel yılları. Boşa harcamayın ve en güzel şekilde geçirin. Öğretmenlerinizin ve büyüklerinizin tavsiyelerini asla küçümsemeyin. Çünkü onlar sizin yaşadığınız dönemleri yaşadılar. Unutmayalım ki bir işe nasıl başlarsak öyle devam eder..Unutmayın ki, Türkiye sizlerden çok şeyler bekliyor."

Aksoy, 9 birleştirilmiş sınıflı okul, biri özel iki anaokulu, 17 ortaokul, bir imam hatip ortaokulu, 16 ilkokul, 9 lise ve dengi okul, bir halk eğitimi merkezi, bir mesleki eğitim merkezi ve bir öğretmenevi ile ders yılına başladığını anlattı.

Bu yıl ana sınıfına 380 öğrenci, birinci sınıfa da 660 öğrencinin kayıt edildiği bilgisini veren Aksoy, şöyle konuştu:

"Lise ve dengi okullarımıza yeni gelen 9'uncu sınıf öğrenci sayısı ise 650'dir. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarında toplam öğrencimiz (anasınıfı dahil) 6 bin 319 iken lise ve dengi okullarda 2 bin 270'dir. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize ücretsiz gönderilen 100 bin adet ders kitabı öğrencilerimize okulların açıldığı ilk gün teslim edildi. Bu öğretim yılına yenilikler ile girmekteyiz. Bunlardan biri de Seviye Belirleme Sınavları (SBS) kaldırılarak sadece 8'inci sınıflara her iki dönemde uygulanacak sınav sistemidir. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde sürekli yanımızda olan Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, okul aile birliklerimize, Gediz esnafına ve tüm öğrenci velilerine yakın ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmed Ali Saraoğlu Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title