Haberler

Gediz'de 90 Kişiye Barınma Yardımı

Güncelleme:

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, mağdur ve muhtaç durumda bulunan 90 kişiye barınma yardımı yapıldı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, mağdur ve muhtaç durumda bulunan 90 kişiye barınma yardımı yapıldı.

Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) 3294 Sayılı Kanun kapsamında yer alan dul, yetim, özürlü, yaşlı, kronik hastalığı olan mağdur ve muhtaç durumdaki toplam 90 kişiye yeni bina yapımı ve tamir desteği sağlandığını söyledi.

Gediz merkez ile Altınkent, Erdoğmuş, Eskigediz, Fırdan, Gümele, Gökler, Gürlek, Yunuslar, Yeşilçay, Yenikent beldeleri ve Aksaklar, Akkaya, Çukurören, Işıklar, Kıranköy, Köpenez, Karaağaç, Muhipler, Polat, Saruhanlar, Sandıklı, Sazak, Soğuksu, Vakıf, Yelki ve Yumrutaş köylerinde yaşayan toplam 90 kişiye yeni bina yapımı ve tamir olmak üzere 1 milyon 478 bin 705 TL. ödenek tahsis edildiğini belirten Kaymakam Mehmet Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yaşlı, dul, yetim ve özürlü olan 44 vatandaşa yeni bina yapımı için 1 milyon 108 bin 916,63 TL. tahsis edilmiş zemin betonları tamamen bitirilmiş prefabrik binaların kurulumu yüzde 100 tamamlanmıştır. Kurulumu biten binaların ince işleri olan tesviye betonu, seramik döşeme, laminant döşeme ve mutfak kurulumu da tamamlanmış ihtiyaç sahipleri evlerine girmişlerdir.

Gene yaşlı, dul, yetim ve özürlü olan 36 vatandaşımızın da mevcut evlerine tamir ve onarım için 369 bin 654 TL. tahsis edilmiş ödeneğin yüzde 100'lük kısmı tamamen bitirilmiş ve ödemeleri yapılmıştır.

Ayrıca 2013 yılı içerisinde 7 yeni ev yapımı, 10 ev tamir ve onarım için talep edilmiş, talep sonucu Fon Kurulunun 14.03.2013 tarih ve 2013/02 sayılı kararı uygun görülmüş ve 322 bin 100 TL. ödenek tahsis edilmiştir. Yapım ve tadilat işlemleri başlatılarak devam etmektedir.

Gediz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı barınma yardım projeleri ihtiyaçlar doğrultusunda devam edecektir."(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınkent Erdoğmuş Kütahya Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title