Haberler

Gediz A.Ş. Foça Şubesi'nin Kapatılmasına Tepki

İzmir'in Foça İlçesi'nde 40 bin abonesi bulunan Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin herhangi bir açıklama yapılmadan şubeyi kapatma kararı ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. İşlem yaptırmak için Aliağa İlçesi'ne yönlendirildiklerini belirten Foça sakinleri, imza toplayarak şubenin tekrar açılmasını istedi.

Foça'da başka bir binada sadece fatura tahsilatı ile devir işlemlerinin yapılabildiği bir birim oluşturan Gediz A.Ş, şubeyi kapatıp, abonelik işlemleri, sayaç, dosya endeks tahakkuk işlemleri, iç tesisat kontrol işlemleri, enerji müsaade başvuruları, ek tesis başvuru ve diğer teknik işlemler için abonelerini Aliağa Şubesi'ne yönlendirmeye başladı. Şube binası önünde toplanan Foçalılar, Gediz A.Ş. Foça Şubesi'nin kapatılmasına tepki gösterdi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Kadri Mutlu, binlerce abonenin mağdur edildiğini, en basit işlemler için bile iki vasıta değiştirerek 45 kilometre uzaklıktaki Aliağa'ya gitmeye zorlandıklarını söyleyerek, "Hizmet vermesi gereken kuruluş şubesini kapattı. Mağduruz. Bir günde 300 imza topladık. Şubenin tekrar açılmasını istiyoruz" dedi.

AK Parti Foça İlçe Başkanı avukat Kadir Özgirgin de şube tekrar açılana kadar girişimleri sürdüreceklerini belirtti. Özgirgin "Kapatma özel sektöre ait bir firmanın tasarrufu. Devlet kurumu değil. Foçalı vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için girişimde bulunduk. Girişimlerimize şube açılana kadar devam edeceğiz" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Elektrik Dağıtım Aliağa İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title