Haberler

Gedik Yatırım 2016 İçin Özel Strateji Raporunu Sundu

Gedik Yatırım, 25. kuruluş yılı olan 2016 için özel olarak hazırladığı piyasalardaki risk ve fırsatların detaylı olarak incelendiği strateji raporunu yatırımcılarla paylaştı.

Gedik Yatırım, 25. kuruluş yılı olan 2016 için özel olarak hazırladığı piyasalardaki risk ve fırsatların detaylı olarak incelendiği strateji raporunu yatırımcılarla paylaştı.

Sağlıklı yatırımlar için verimli ve objektif değerlendirmelerin önemli olduğu belirtilen raporda, 2016 yılında sıkılaştırıcı önlem alan ülkelerle genişleme ihtiyacı olan ülkeler arasındaki ayrışmanın devam edebileceği, Türkiye'de ise fiyat istikrarı ve büyüme konusundaki dengenin önemli olduğu belirtildi.

Sermaye piyasalarının çeyrek asırlık tecrübesiyle köklü yatırım kuruluşu olan Gedik Yatırım, sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi hizmet anlayışıyla Borsa İstanbul Pay Piyasasında 125,9 milyar TL işlem hacmi ve yüzde 6,8 pazar payı ile 2015'in ilk 11 ayını, banka kökenli olmayan yatırım kuruluşları arasında birinci sırada tamamladı.

Gedik Yatırım'ın, devam ettirdiği performansının temelinde yatırımlara güvenli bir gelecek sağlamak için her türlü piyasa koşulunda fırsat oluşturacak özel ürün ve hizmet geliştirme anlayışı yatıyor. Gedik Yatırım, 2015 yılında yatırımcılar tarafından ciddi bir beğeni ve taleple karşılaşan Gedik Universal ve Gedik Private olmak üzere iki yeni hizmet geliştirerek, bu yeni hizmetlerini dijital ortamdaki pazarlama faaliyetleriyle destekledi.

Gedik Yatırım, 2016 yılında da yeni ürün ve hizmetlerini pazarlama ve teknolojiyi birleştirerek yatırımcıların istekleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor.

Dünya ekonomisine bakıldığında ayrışma olduğunu söyleyen Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, şöyle konuştu: "Bir tarafta büyüme içinde giden ülkeler faiz artırımı, FED Amerika veya İngiltere'de olduğu gibi. Diğer taraftan büyüme sıkıntısı çeken ülkelerden olan Çin gibi. Dolayısıyla birçok ayrışmanın yaşandığı dönem içindeyiz. Avrupa bölgesine baktığımız zaman orada ılımlı bir büyüme var, daha bir genişleme içinde olacaktır. Bunun olumlu yönüne bakma lazım. Dünya genelinde ılımlı gelişmeler, Türkiye'yi nispeten olumlu etkileyeceği olan bir yıl. Burada en çok konuşulan faizlerin artması. FED faizleri ne kadar yapacak? Bir taraftan da şuna bakmak lazım, faiz artışlarının olduğu dönemlerde de ekonomide büyüme oluyor. Belli bir kaygı başlıyor enflasyon konusunda. Bu anlamda da ticaretin daha çok artacağı ve durgunluktan çıkılacağı bir döneme giriyor büyük ekonomiler. Bununda Türkiye'ye olumlu etkilerini göreceğiz. Enflasyonun iyi dizginlenmesi gereken bir dönem içindeyiz. Sadece büyümeyi düşünemeyiz. Türkiye belli bir büyüme içinde. Önümüzdeki yıl için açıklanan rakam 4,5. Biz biraz daha aşağıda 3,5-4 gibi bekliyoruz."

Gedik Yatırım'ın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, Gedik Yatırım olarak amacın piyasalar ne durumda olursa olsun mutlaka piyasalarda bir yatırım fırsatı olduğunu ve yatırımcılardan bundan faydalanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Bu nedenle bazı ürün ve hizmetleri geliştirdiklerini anlatan Gedik Yatırım'ın Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, şunları söyledi:

"Gedik Private bu sektörde ilk defa olan hizmet. Bankacılık sisteminde vardı ama yatırım kuruluşlarında böyle bir hizmet yoktu. Burada amacımız yüksek portföy sahibi olan yatırımcılara tercih içi hizmet sunarak onlara farklı alternatif sunabilmek. Onların ihtiyaçlarına birebir hizmet verip karşılayabilmek. İkinci hizmet ürünümüz Gedik Universal, Türk yatırımcılara uluslararası piyasalardaki, yabancı borsalarındaki araştırmalarını hedefliyoruz. Dünyadaki 30-35 borsadaki hisse senetleri, future ve opsiyonlara yatırım yapma olanağı sağlıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

borsa istanbul universal türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title