Haberler

Geçitli'deki Patlamada Ölen Dokuz Kişi Anıldı

Hakkari'nin Geçitli köyünde, 16 Eylül 2010 günü yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişi mezarı başında anıldı.

Geçitli köyünden Hakkari'ye giden Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu hayatını kaybeden Cane Dayan, Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Raife Çiftçi, Aydın Erol, Enes Erol, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi için anma programı düzenlendi. Anma programına patlamada oğlu ve kızı olmak üzere 9 yakınını kaybeden Cahit Erol ve eşi Behice Erol, beraberindekilerle mezarlığa geldi. Burada konuşan Cahit Erol, 2010 yılında Geçitli yolunda mayın patlaması sonucu 9 yakınını kaybettiğini belirterek "Hayatını kaybedenlerin içinde iki evladım bulunuyordu. 5 yıldır gezmediğim, dolaşmadığım yer kalmadı. Çalmadığım kapı kalmadı. Maalesef patlamayı yapan failler bulunamadı. O günden bugüne benim hayatım çürümüş. Ben yaralı bir insanım, o günden bugüne kimse 'ne yaptın, ne oldu, sebebi nedir, bu failler kimdir' demedi. Artık ben bunu düşünüyorum, artık yıldönümü yapmam. Çünkü 2013-2014 yılları rahattı. Ancak bu savaş yeniden başladı" dedi.

"EVLATLARIM GİTTİ BAŞKALARININ EVLADI GİTMESİN"

Cahit Erol; İmralı, Ankara ve Kandil'e seslenerek, "Allah ve Peygamber rızası için bu savaşı durdurun" dedi.

Cebinden Kur'an-ı Kerimi çıkartarak, "Bu Kur'an-ı Kerim hatırına savaşı durdurun" diyen Erol, artık insanların ölmesini istemediklerini belirterek, "Çanakkale ve Kıbrıs savaşında Türkler ve Kürtler beraber savaşmadı mı? Aynı mevzide kalmadılar mı? Bu savaşı birlikte kazanmadık mı?" şeklinde konuştu.

Parçalanmış araç ve araçta hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını gösteren Cahit Erol, şunları söyledi: "Fotoğrafta gördüğünüz 9 kişiyi toprağa gömdüğüm gibi aracı da toprağa gömdüm. Bu aracı 5 yıldır evladım ile birlikte toprağa gömdüm ama halen trafikte görünüyor. 5 yıl sonra plaka ve ruhsat yeni elime geçti ve bunları toprağa çocuğumun yanına gömüyorum. Toprağa gömmemin nedeni adalet yerini bulmadığı ve acıma sahip çıkılmadığı için gömüyorum." - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cahit Erol Hakkari Geçitli Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title