Haberler

Geçici Suriye Başbakanı'na Gbc'den Ziyaret

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Suriye geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab’ı ziyaret etti.

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Suriye geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab'ı ziyaret etti.

Geçici Hükümetin Gaziantep'teki yeni binasında gerçekleşen ziyarete GBC Başkanı Arif Kurt, cemiyet üyeleri ve basın mensupları katıldı. Suriye'deki iç savaş, Türkiye'nin 24 Ağustos Suriye'ye yönelik askeri harekatı ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi konuların konuşulduğu ziyarette, Suriye geçici Hükümet Başbakanı Cevad Ebu Hatab gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye ve Suriye kardeşliğine vurgu yapan Başbakan Ebu Hatab, "Türk hükümetine çok teşekkür ederim, bize bu yeri tahsis ettiği için. Buradan birçok dünya ülkeleri ile iletişim kurabiliyoruz. Ben burada sadece haftada bir kaç günümü geçirebiliyorum, diğer bütün günlerimi Suriye'de geçiriyorum. Bu yaptığınız ziyaretten dolayı hepinize çok teşekkür ederim" dedi.

Gaziantep ve Halep'in birbirine çok benzerlik gösteren iki şehir olduğuna dikkat çeken Ebu Hatab, "Suriye devriminden önce Gaziantep'e hiç ziyaret şansım olmamıştı. Ama İstanbul'a uzun zamandır sık sık ziyaretlerim olmuştur. Gaziantep gerçekten Halep'e büyük benzerlik gösteriyor. Hatta Halep'te bulunan fıstık ağaçlarını burada da görüyorum. Savaştan önce de burada Suriyeli iş adamları ve fabrikalar vardı. Aynı zamanda Halep ile Gaziantep arasında sürekli ziyaretler gerçekleşiyordu, ticaret yapılıyordu. Dileriz yakın zamanda Suriye'deki iç savaş biter ve biz hep beraber yeniden Halep'e gideriz"diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Kurt Gaziantep Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title