Haberler

Gecekonduları Yanan 6 Kişilik Aile, Evlerinin Yeniden Yapılmasını İstiyor

ANKARA'nın Çankaya İlçesi'ndeki Boztepe Mahallesi'nde geçtiğimiz cuma günü, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonucu, 33 yılık gecekonduları küle dönen 6 kişilik Sucu ailesinden 'Sokakta kaldık' feryadı geldi.

ANKARA'nın Çankaya İlçesi'ndeki Boztepe Mahallesi'nde geçtiğimiz cuma günü, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonucu, 33 yılık gecekonduları küle dönen 6 kişilik Sucu ailesinden 'Sokakta kaldık' feryadı geldi. Komşularının yanında kalan mağdur aile, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini dile getirdi.

Yangın sırasında evde televizyon izleyen 7 yaşındaki Eren, kendisini dışarı atıp, kömürlükte bulunan annesinin yanına koşarak, evlerinin yandığını haber verdi. Aile, çıkan yangında ev ve eşyalarıyla birlikte 3 yıldır baktıkları muhabbet kuşunu kurtaramamanın acısını da yaşadı. Evin arka bahçesinin bulunduğu kısımdan yükselen dumanları gören komşuların durumu itfaiyeye haber vermesi üzerine gelen ekipler, yangını kısa sürede söndürdü. Yangın nedeniyle ev, yaşanamaz hale geldi.

Sucu ailesinin gelini olan 2 çocuk annesi Gülay Sucu, yangın sonucu 6 kişilik aile olarak yakınları ve komşularının yanında yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını söyledi. Gülay Sucu, "Komşularımız, yaşadığımız sıkıntılara el kol olmaya çalışıyorlar, ama nereye kadar bizlere yardımcı olacaklar? Evimiz, itfaiye gelene kadar her şeyimiz yandı. İtfaiye ekipleri 'ev oturulamaz' diye rapor verdi. Şimdi yakınlarımızın ve komşularımızın evinde yaşam savaşı veriyoruz. Bize 'Şunu yapacağız, bunu yapacağız' diye bir sürü vaatler veriliyor, ama kimse bize yardımcı olmadı. Kaynanam kalp hastası, çocuğum rahatsız, el kapılarında kaldılar. Devletimizden bu yaşadığımız mağduriyetin biran önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

Eşinin bir işi olmadığını ve kayınvalidesiyle 12 yaşındaki kızı Elif'in hasta olduğunu belirten Sucu, yetkililerden yanan evlerinin yeniden yapılmasını talep ederek, şu ifadeleri kullandı: "Kayınbabamlarla birlikte yaşadığımız 33 yıllık gecekondumuz elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla birden alev topuna dönüştü. İtfaiye ekipleri gelene kadar tüm eşyalarımız yandı. 6 gündür kayınbabam, kaynanam, eşim ve çocuklarım yakınlarımızın ve komşularımızın yanlarında kalıyoruz. Kayınpederimin aldığı emekli parası, sağlık giderlerine yetmiyor. Üstelik de bir sürü borçları var. Zaten zor günler yaşıyorduk. Bu çıkan yangınla tümden mağdur olduk. Şimdi yiyecek ekmeğe muhtaç olduk. Komşularımız bize kaç gün daha bakabilecekler. Bu kış gününde sokakta mı yaşayacağız? Soğuk kış gününde durumumuza bir an önce el atılsın, yanan evimizin yeniden yapılarak içine girmek istiyoruz" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Boztepe Çankaya Gülay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title