Haberler

Gecekonduda Yangın Dehşeti

Güncelleme:

Ankara'nın Kazan ilçesinde 2 katlı müstakil bir gecekondunun mutfak kısmında çıkan yangında, mahsur kalan ve vücudunun bir bölümü yanan 60 yaşındaki Münifer Akman, komşuları tarafından kurtarıldı. Giderek büyüyüp alevlerin sardığı gecekondu kullanılamaz hale gelirken, içindeki eşyalar da yandı. Vatandaşlar, geç geldiği iddiasıyla itfaiyeye tepki gösterdiler.

Yangın, Kazan'ın Soğulcak Mahallesi'nde bulunan Nazım Akman'a ait 2 katlı müstakil bir gecekonduda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Ev sahibi Nazım Akman'ın buğday tarlasında çalıştığı, eşi Münifer'in ise mutfakta bulunduğu sırada tüple çalışan ocak aniden alev aldı. Mutufakla birlikte evin diğer odalarına sıçrayan yangın, giderek büyüdü. Yangını gören mahalle sakinleri, durumu ambulans ile itfaiyeye haber verirken, bu sırada mahsur kaldığı evde yangına müdahale ederken vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Münifer Akman'ı da dışarı çıkardı.

Vücudunun çeşitli yerleri yanmış halde Kazan Devlet Hastanesi'nden gelen ambulansa alınan Münifer Akman, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Akman, ilk tedavisinden sonra vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle Ankara'ya Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Bu sırada Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kazan'dan gelen 2 itfaiye ekibi de, alevlerin sardığı müstakil evde çıkan yangını söndürmeye çalıştı. Yangına müdahale etmek isteyen vatandaşlar, geç geldiği iddiasında bulundukları itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Alevlerin arasında kalan ve kullanılamaz hale gelen evdeki eşyalar da tamamen yandı.

Tarlada bulunduğu sırada haber verilmesi üzerine yanan evine gelmek için yola çıkan Nazım Akman, Kazan'a 6 kilometre olmasına rağmen itfaiye 3 saat sonra gelebiliyor. İtfaiye gelmese de ev ancak bu kadar yanar, daha fazla yanmazdı. Önce jandarmayı aradım, beni itfaiyeye yönlendirdiler. Ben o sırada büyük bir telaş içinde can derdine düşerken neden kendilerinin aramadığına anlam veremiyorum diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title