Haberler

Gece Kaçak Avlanan 10 Kişi Yakalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, avda kullanılan araçlara el konulduğunu, ayrıca bu kişilere idari para cezası kesildiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, fahri av müfettişlerince Kahramanmaraş'ta gece kaçak avlanan 10 kişinin yakalandığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı av sezonunun "Av Koruma Yılı" olarak ilan edildiği, bu kapsamda denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün kaçak avcılarla mücadelesini hız kesmeden sürdürdürdüğü ifade edilen açıklamada, ekiplerin ve fahri av müfettişlerinin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Yılan Ovası mevkiinde gece saat 00.30 sıralarında düzenledikleri operasyonla projektör ile avlanan 10 kişiyi yakaladığı ve  tutanak düzenlediği bildirildi.

Kaçak avlanmada kullanılan 2 araç, 5 av tüfeği ile 2 projektöre el konulduğu ifade edilen açıklamada,  "Ayrıca yasa dışı av yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında idari para cezası düzenlendi. Yasa dışı avda kullanılan 2 aracın mülkiyeti ise kamuya geçirilecek" bilgisi verildi.

Açıklamada, cezalardan tahsil edilen bedellerin av ve yaban hayat kaynaklarının korunması ve geliştirilmesinde kullanıldığı vurgulandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title