Haberler

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Görgün Açıklaması

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Gebze’ye ayrı bir hayat veriyor.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Gebze'ye ayrı bir hayat veriyor.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, göreve geleli henüz 6 ay olduğunu belirterek "Ekibimle birlikte yoğun bir tempo ile çalışmaya başladım. İlk hedefimiz üniversitenin kendi içerisinde gizli olan enerjiyi açığa çıkartıp kabuğunu kırmasını sağlamak. Bu hedefle TÜBİTAK, TSE gibi kurumlar ve Şişecam, Albaraka Türk, Kuveyt Türk gibi özel sektör kuruluşlarıyla ikili anlaşmalar yaparak hem üniversitemizin imkanlarını çevremizle paylaşmış hem de bu önemli kurumlara üniversite olarak birikimimizi aktarma imkanına kavuştuk. Oluşturduğumuz master planla yerleşkemizi cazibe merkezi haline getirebilmek için ilk adımları attık üniversitemiz içinde bulunan tren istasyonunun adının Gebze Teknik Üniversitesi Fatih İstasyonu olarak değiştirilmesini sağladık. Üniversitemizi tanıtma adına ve yapılan etkinlik ve projeleri bilgilendirme amacıyla Teknovasyon isimli dergi yayın hayatına başladı. Sürekli Eğitim Merkezimizde 150 yeni program açarak tanıtımlarına başladık. Atama, yükseltme ve değerlendirme kurulunu (AYDEK) oluşturduk" dedi.

Sosyal yaşam ayrıcalıkları altında eğitim, sağlık, alışveriş, konut gibi alanlarda avantaj ve indirim sağlanan kurumsal anlaşmalar yaparak personelin hizmetine sunduklarını anlatan Görgün, şöyle konuştu:

"Yine sosyal anlamda her öğrencinin ücretsiz yararlanabileceği gençlere özel sezon kıyafetleri dağıtıldığı GTÜ-Genç Butik açtık. Ayrıca, üniversitemiz içine rekreasyon alanları, bisiklet yolları oluşturmak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile projeler ürettik. Üniversitemiz ve bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek bir Kongre Merkezi projelendirdik. Yakın bir gelecekte, gölet ve yeni kafeteryalar yapılması gibi diğer devam eden çok sayıda projelerle birlikte büyük bir yerleşkemiz öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği küçük bir şehir havasına bürünecek. Bu noktada var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan Teknogirişim Sermayesi desteğiyle, 2015 yılı 1. Çağrı döneminde, üniversiteden yapılan 30 projenin 13'ünün desteklenmeye layık görüldüğünü anlattı.

Türkiye'de bu anlamda ilk sıralarda yer almayı başardıklarını belirten Görgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında öğretim üyesi başına düşen kabul edilen proje sayısında Sabancı Üniversitesi ile beraber ilk sırada yer aldık. Her sene öğretim üyesi başına yazılan bilimsel makale sıralamasında ilk 3'te yer almayı başarıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde yürütülen DPT, TÜBİTAK gibi büyük bütçeli projelerle insansız hava aracı, elektrikli otomobil gibi çağın gerekliliğini yansıtan önemli konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Albaraka Türk Haluk Görgün Kuveyt Türk Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title