Haberler

Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi

Proje kapsamında yapımı süren 3 bin 510'ar metre uzunluğundaki iki tüpten oluşan Samanlı Tüneli'nin, yüzde 50'si tamamlandı Bursa Valisi Harput: "İstanbul ile Bursa arası bir saate düşüyor. Yani İstanbul ile Bursa bütünleşiyor. İstanbul İzmir arasını 2,5–3 saate indiriyor. Bu, muhteşem bir olaydır. Türkiye tarih yazmaya devam ediyor"

"Gebze-Orhangazi- İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyol Projesi" kapsamında yapımı süren 3 bin 510'ar metre uzunluğundaki iki tüpten oluşan Samanlı Tüneli'nin, yüzde 50'sinin tamamlandığı bildirildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla tünelin Orhangazi çıkışında düzenlenen yemekte, Türkiye adına tarihi bir anın yaşandığını, otoyol üzerindeki Samanlı Tüneli'nin yarısının tamamlandığını bildirdi.

Çalışmaları yerinde görmek, varsa ihtiyaçları gidermek için bir araya geldiklerini ifade eden Harput, şunları kaydetti:

"Ülkemizin 6,3 milyar dolarlık en büyük otoyol projesi. İstanbul ile Bursa arası bir saate düşüyor. Yani İstanbul ile Bursa bütünleşiyor. İstanbul-İzmir arasını 2,5–3 saate indiriyor. Bu, muhteşem bir olaydır. Türkiye tarih yazmaya devam ediyor. İstanbul'un dünya başkenti olma yolunda hızla gelişmesini göz önüne alırsak bu yol bağlantısının bölgenin gelişmesi adına ekonomik ticari, turistik çok yönlü ne kadar etki edeceğini hepimiz görüyoruz."

Yalova Valisi Esengül Civelek de Samanlı Tüneli'nin yüzde 50'sinin tamamlanma coşkusunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Tünelin yarısının Yalova, diğer yarısının da Bursa il sınırında bulunduğunu belirten Civelek, "Yatırım maliyeti olarak 50 ülkenin bütçesinden daha fazla, dünyanın en büyük yap-işlet-devret projesi olan otoyol projesinin yoğun çalışma, hızlı çalışma içerisinde kaydettiği ilerlemeleri görmekten bölgem ve ülkem adına gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal da Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğuna dikkati çekti.

Kartal, projenin en önemli yapılarından biri olan Samanlı Tüneli'ndeki çalışmaların yarısının tamamlandığını kaydederek, "Bugün itibarıyla yüzde 50'sini, yani 3 bin 510 metrelik kısmını tamamlamış olduk. 2012 yılının 15 Şubatında başlayan bugün itibarıyla yüzde 50'sini tamamladığımız tünelin, 2014 yılının haziran ayında her ikisini de birleştireceğiz. Ayrıca 2015 yılı mayıs ayı itibarıyla tamamen bitmiş haliyle trafiğe, hizmete sunmuş olacağız" ifadesini kullandı.

Bu arada, çalışmaların, planlanandan 90 gün önde seyrettiği öğrenildi. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Orhangazi Gebze İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title