Haberler

Gebze'de Kobaniye Destek Yürüyüşünde Olaylar Çıktı

Kocaeli'nin merkez İzmit ile Gebze ve Dilovası ilçelerinde, IŞİD'ın Kobane'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşleri yapıldı.

Kocaeli'nin merkez İzmit ile Gebze ve  Dilovası ilçelerinde, IŞİD'ın Kobane'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşleri yapıldı. Gebze İlçesi'ndeki yürüyüşte polise taş ve sopalarla yapılan saldırılar sonucu Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere cop ve gazla müdahalede bulundu. Bazı gruplar ilçe merkezindeki esnafın vitrin camını kırınca olaylar çıktı.

İZMİT'TE DE 500 KİŞİ YÜRÜDÜ

İzmit'te Merkez Bankası önünde toplanan yaklaşık 500 kişiden oluşan gurup yürüyüş yolu boyunca 'Her yer Kobane her yer direniş', 'Kobane İŞİD'e mezar olacak', 'Katil İŞİD işbirlikçi AKP' sloganları atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan HDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Akgün, şöyle dedi;

"IŞİD saldırısı Kobane merkezine yönelmiş durumda ve binlerce kadın, çocuk ve yaşlı insan bir vahşetle karşı karşıya. Saldırıların başlamasından bu yana, yerinden olan on binlerce insan çaresizce Türkiye sınırına dayanmış durumda. Bizler yerinden edilmiş insanlara ve son iki yıldır sosyal, eğitim ve salık hizmetlerini veren Kobane'deki özerk yerel yönetime insani destek sağlanması çağrısında bulunuyoruz."

Grupta bulunanlar yapılan açıklama ardından dağıldı.

GEBZE'DE OLAYLAR ÇIKTI

Doğu ve Güneydoğu kökenlilerin daha yoğun yaşadığı Gebze İlçesi'nde ise HDP'li bir grup yürüdü. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Tatlı Kuyu Köprüsü'nden D-100 Karayoluna inerek yolu kapatmak istedi. Polis izin vermeyince göstericilerle polisler arasında olaylar çıktı. Grupta bulunanlar polise taş ve sopalarla saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri de cop ve biber gazıyla guruba müdahalede bulundu. Grupta bulunan bazı kişiler daha sonra Yeni Çarşı'ya gelip esnafın işyeri camlarını kırdı. HDP'liler ile camları kırılan esnaflar arasında olaylar çıktı. Göstericiler bir süre sonra BDP'nin ilçe binasına girip esnafa buradan taş attı. İlçede gerginliğin artmasının ardından MHP'liler ilçe merkezinde toplandı.

DİLOVASI'NDA OTURMA EYLEMİ

Yine Doğu kökenlilerin yoğun olduğu Dilovası İlçesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup yürüyüş yaptı. Göstericiler sloganlar eşliğinde D-100 Karayolu'na yürüdü. Burada bir süreliğine  karayolunu kapatarak oturma eylemi yaptı. Polis ile göstericiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis yolu kapatan göstericileri güçlükle ikna etti. - Uzun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kobani Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title