Haberler

Gebze - CHP'li Bingöl: Bizim Derdimiz Cumhurbaşkanı Değil, Rejim Değişikliğine Karşıyız

CHP'li Bingöl: Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı değil, rejim değişikliğine karşıyızCHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhuriyet rejiminin ortadan kaldırılarak tekçi bir anlayışın hayata geçirilmek istendiğini belirterek, "Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı değil, bizim derdimiz şahıslar değil.

CHP'li Bingöl: Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı değil, rejim değişikliğine karşıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhuriyet rejiminin ortadan kaldırılarak tekçi bir anlayışın hayata geçirilmek istendiğini belirterek, "Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı değil, bizim derdimiz şahıslar değil. Şahıslar fani, kim olursa olsun genel başkanımızla ilgili olsa dahi biz bu rejim değişikliğine karşıyız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Gebze İlçe Başkanlığı'nın Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla düzenlediği Emek Çalıştayı'na katıldı. Bingöl yaptığı konuşmada, başkanlık sisteminin cumhurbaşkanlığı diye nitelendirilerek kamufle edilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişiklik teklifi gündemden kalkmıştı. Sayın Bahçeli birden bire tıpkı 7 Haziran gecesi yaptığı gibi ve parlamentoda bazı kanunlar görüşülerken tepeden inme anlayışıyla can simidi olduğu AKP'ye yeniden cam simidi olup başkanlık tartışmasını yeniden Türkiye gündemine oturttu. AKP için körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz. Hemen atladı, can ciğer kuzu sarması oldular. Miting meydanlarında birbirlerine neler neler söylüyorlardı. Bunların hepsi bitti kucaklaştılar, öpüştüler anlaştılar ve anayasa değişikliği parlamentoya geldi. Bu anayasa değişikliği teklifi tıpkı başkanlık sistemi gibi çok net bir rejim değişikliğidir. Şimdi biz ısrarla bunun bir rejim değişikliği olduğunu söyledikçe, zinhar bu rejim değişikliği değil diye sayın cumhurbaşkanı dahil bütün AKP sözcüleri rejim değişikliği olmaması noktasında algı oluşturmaya çalışıyorlar. Yemezler, bu net bir şekilde bal gibi bir rejim değişikliği" dedi.

Bingöl rejim değişikliğinin Cumhuriyet rejimini ortadan kaldıracağını söyleyerek, "Bu rejim değişikliği ne anlama geliyor. Bu rejim değişikliği parlamenter demokratik sistemin en iyi işlediği Cumhuriyet rejimini tamamen ortadan kaldırarak parlamenter sistemi işlevsizleştiren tekçi bir anlayışı hayata geçirmek üzere gündeme getirilen bir değişikliktir. Bu anayasa değişikliği ile birlikte rejim değişikliği tümüyle yetkileri tek kişide toplayan bir rejim değişikliğidir. Bizim derdimiz Cumhurbaşkanı değil, bizim derdimiz şahıslar değil. Şahıslar fani, kim olursa olsun genel başkanımızla ilgili olsa dahi, kaba bir değimle babamız için olsa dahi biz bu rejim değişikliğine karşıyız. Kişilerle ilgili değil bizim tavrımız, rejimin içini boşaltan otoriter ve totaliter birleşime dönüştürülen bu rejim değişikliğine karşıtlıkla ilgilidir" diye konuştu.

Cumhuriyeti emanet edenlerin emanetine ihanet edilmemesi isteyen Bingöl, şöyle konuştu:

"Bu bir yerel seçim değildir. Bu bir genel seçim değil. Bu seçim 79 milyon vatandaşımızın eğer bu ülkeye karşı sorumluluk istiyorsa, Türkiye'nin geleceği onları kaygılandırıyor ise çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız mirasın bu olmaması gerektiğine inanıyorlarsa herkes hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, geçmişte hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, memleket sevdası için 79 milyon insana karşı olan sorumluluğumuzun gereği ve bize bu cumhuriyeti emanet edenlerin emanetine ihanet etmemek adına hepimizin burada net bir duruş göstermesi gerekiyor",

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Hamdi Bey Tekin Bingöl Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title