Haberler

Gebze - Bakan Lşık: 2016 Yılı Türkiye?nin Büyümesi Açısından Son Derece Önemli Bir Yıl Olacak

Bakan lşık: 2016 yılı Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacak Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Fatih Devlet Hastanesi'ne yapılan 400 yataklı ek hastane binasında incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve 2016 yılının Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacağını söyledi.

Bakan lşık: 2016 yılı Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacak

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Fatih Devlet Hastanesi'ne yapılan 400 yataklı ek hastane binasında incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin önünün açık olduğunu ve 2016 yılının Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Fatih Devlet Hastanesi yanında yapımı devam eden ve 2016 yılının Haziran ayında hizmete girmesi beklenen 400 yataklı ek hastane binasıyla ilgili bilgi alarak incelemelerde bulundu. Bakan Işık'a Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman,Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan eşlik etti.

Türkiye'nin büyümesi açısından 2016 yılının önemli bir yıl olacağını söyleyen bakan Işık, "Benim beklentim 2016 yılı büyüme rakamlarının bugün öngörülenin daha da üzerinde olacağıdır. Hatta yakın zamanda 2016'ya yönelik büyüme beklentilerinin yukarı yönde revize edileceği yönünde. Allah'a şükürler olsun şu anda Türkiye'de olumlu bir hava var. Artık Fed'in faiz artırımıyla ilgili bir anda faiz artırımı yapmayacağı da, bunu zamana yayacağı ortaya çıktıktan sonra gelişmekte olan ülkeler üzerindeki baskı da artık hafiflemeye başladı. Eğer Türkiye'nin dışından kaynaklanan bir takım riskler olmazsa 2016 yılı Türkiye'nin büyümesi açısından son derece önemli bir yıl olacak. Bugün artık bunu işaret fişeklerini görüyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin önü açık. İstikrar güveni getirir, güven tüketimi getirir, tüketim üretimi getirir, üretim arttıkça piyasa kendi dengesini bulacak ve inanıyorum ki özellikle tüketici faizlerinde hızlı bir düşüş olacak. Ben güven ortamının faizi hızla aşağıya çektiğini biliyorum. Türkiye bu güven ortamını Allah'a şükürler olsun ki yakaladı. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz faizlerde hızlı bir düşüş göreceğiz. " dedi.

Fatih Devlet Hastanesi'nin kurulduğu günlerde güzel bir hastane olduğunu fakat artık Gebze'nin ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü:

"Fatih Devlet Hastanesi kurulduğu yıllarda güzel bir hastaneydi ama bugünkü Gebze'nin ihtiyaçlarına cevap vermesi mümkün değil. Onun için yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alana yeni bir 400 yataklı bir hastane kuruyoruz. ve burada da hedefimiz önümüzdeki yıl Haziran ayında Fatih Devlet Hastanesi'nin yeni binasını hizmete açmak olacak. Bununla ilgili çalışmalar yoğunlukla sürüyor. Bu binayı bitirdiğimiz zaman yan tarafta bulunan Fatih Devlet Hastanesi'nin eski binası ve prefabrik olarak kullanılan binalar sökülecek, yerine de katlı bir otopark inşa edeceğiz. Burada da son derece önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız. Bunlar son derece önemli yatırımlar. Bir hastane ve bir adalet sarayına harcadığımız para yaklaşık 150 milyon lira. Yani bu rakamla iki kalemde 150 milyon lira harcayan bir ülkemiz var. Türkiye geçmiş dönemin sıkıntılarını atlattı. Hele hele 1 Kasım seçimleriyle güçlü ve istikrarlı bir hükümet ortaya çıktıktan sonra geleceğe daha da ümitle bakıyoruz. " diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title