Haberler

    Gebelik ve Emzirme Dönemlerinde Nasıl Bir Beslenme Tedavisi Uygulanıyor?

    Diyetisyen Damla Demirtürk, gebelik ve emzirme döneminde anne adaylarına beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

    Diyetisyen Damla Demirtürk, gebelik ve emzirme döneminde anne adaylarına beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

    Emziklilik döneminde süt salınımının kaliteli ve yeterli miktarda olması için  annenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerektiğini belirten Demirtürk, "Anne gebelik döneminde beslenmesine dikkat etmek zorunda. Nasıl besleneceğini, hangi gıdaları, nasıl tüketeceğini öğrenmek durumunda" dedi.

    Gebelik döneminde anne adayının 6 öğün beslenmesi gerektiğini söyleyen ve tüketilmesi gereken besinleri 4 gruba ayıran Demirtürk, "Gıdaları 4 yapraklı yoncanın her bir yaprağını ayrı gruba ayıracak olursak ilk yaprakta muhakkak süt, peynir, yoğurt ve ayran olmalı. İkinci yaprağımız tahıl grubu, üçüncü yaprağımız et, tavuk ve balık grubu, son yaprağımız da sebze grubunu oluşturuyor. Öğünleri oluştururken bu gıdalardan dengeli bir tabak oluşturmalıyız. Bu sayede bebek sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve gebelik sonrasında sağlıklı bir süt salımı gerçekleşecektir" dedi.

    Hamilelikten sonra ilk 3 ay spor yapmanın riskli olduğunu ifade eden Demirtürk, ilk 3 aydan sonra günlük 30 dakikalık yürüyüşün hamilelik döneminde oluşan ödemlerin atılmasını sağlayacağını belirtti.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title