Haberler

GE ve Genç Başarı İnovasyon Kampı Düzenledi

Güncelleme:

GE'nin öğrencilerin inovatif fikirler bulmaları ve yerel inovasyon kültürünün geliştirilmesi amacıyla desteklediği GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı, 19 Nisan'da Kabataş Erkek Lisesi'nde yapıldı.

Kamp sonunda birinci seçilen takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak.

İstanbul, Türkiye; 21 Nisan 2014: General Electric (GE) Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde Türkiye'de lise düzeyinde gençlere yönelik "GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı" düzenlendi.

Farklı liselerden gelen öğrencilerin karma guruplar halinde yarıştıkları GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı 19 Nisan'da Kabataş Erkek Lisesi'nde yapıldı. GE - Genç Başarı İnovasyon Kampı'nda yarışan okullar arasında Kabataş Erkek Lisesi, Eyüboğlu Koleji, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Robert Kolej, Taşdelen İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Açı Okulları öğrencileri yer aldı.

Kampta, öğrencilerin GE tarafından kendilerine verilen bir konuya yönelik çözüm üretmeleri ve ürettikleri çözümleri mentörlerinin de destekleriyle bir iş planına dönüştürerek jüri önünde sunum yapmaları istendi. Kamp sonunda öğrenciler hazırladıkları bazı protatipleri 3D yazıcıdan aldıkları çıktılarla jüriye sundular.

GE İnovasyon Kampı'nın jürisinde GE İnsan Kaynakları Müdürü Belgin Ertam, GE Stratejik Yatırımlar İcra Kurulu Direktörü Erdoğan Çeşmeli, HP Saha Operasyonları Müdürü Seride Samurkaş Karaç, Dupont İnovasyon Merkezi Müdürü Mehmet Demiray, TEB KOBİ Bankacılığı Segment Yönetimi ve İş Geliştirme Direktörü Devrim Tavil, Hürriyet Gazetesi İK Editörü Burcu Özçelik ve Acıbadem Sağlık Operasyon Direktörü Seyfettin Erten yer aldı. Etkinlik boyunca, iş dünyası gönüllüleri de takımları ziyaret ederek fikirleri ve önerileri ile öğrencilere destek oldular. Jüri, değerlendirme sürecinde iş planı, yaratıcılık, sunum tekniği ve takım ruhu kriterlerini baz alarak değerlendirme yaptı.

GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı etkinliği, öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini ortaya çıkarmalarını amaçladı. Tüm gün süren kamp sonunda, boğazlardaki akıntı yoluyla enerji üretmeyi hedefleyen "Hydren Bosphorus" adlı projenin sahibi olan takım birinci seçildi. Birinci takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak, toplantılara katılabilecek ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak. Diğer taraftan, kazanan takıma GE liderleri ve mevcut stajyerler tarafından koçluk programı kapsamında kariyerlerine yönelik eğitimler ve danışmanlık yapılacak.

İnovasyonun ekonomik büyümenin temel unsuru olduğunun altını çizen GE Türkiye Stratejik Yatırımlar Direktörü Erdoğan Çeşmeli, şunları söyledi:

"Günümüzün dinamik ve rekabetçi dünyasında, ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü artırmak için yenilik üretmek ve hızlı hareket etmek her zamankinden daha önemli hale geldi; zira inovasyon verimliliği tetikliyor. Türkiye'de rüzgar türbini kuleleri ve kanatları üretilmesi için Türk girişimcilerle birlikte çalışmaktan, LEAP jet motorları için blisk üretimini başlatmaya kadar yaptığımız tüm çalışmalarda yenilikçi fikirlerin ekonomiye katkı sağladığını görüyoruz. GE - Genç Başarı İnovasyon Kampı'nda öğrencilerin yenilikçi fikirler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir role sahip olan yerel inovasyon kültürünün geliştirilmesi açısından bu etkinliklere büyük önem veriyoruz."

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Engür Rutkay, vakfın ilk ve ortaöğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, finansal okur-yazarlık ve iş dünyasına etkin katılım konularında uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlamayı amaçladığını belirterek, "Gençleri, yaparak öğrenmeye odaklı eğitim programları ve etkinliklerle buluşturarak girişimciliği teşvik ediyoruz. İnovasyon kampları ve ticaret fuarları düzenleyerek gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Teknoloji Merkezi İstanbul Kabataş Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title