Haberler

GB Performans Endeksi'nde ODTÜ TEKNOKENT Yine Birinci

Güncelleme:

"Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2014 Performans Endeksi"ne göre ODTÜ TEKNOKENT üst üste dördüncü kez birinci oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üçüncü kez gerçekleştirilen teknoparkların "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) 2014 Performans Endeksi"ne göre ODTÜ TEKNOKENT üst üste dördüncü kez birinci oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilk kez 2011 yılında gerçekleştirilen "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi" sıralamasında birinci olan ODTÜ TEKNOKENT, 2014 yılı verilerinin kıyaslandığı son endekse göre de birinci oldu. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıkladığı sonuçlara göre, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2014 Performans Endeksi Sonuçları"na göre ODTÜ TEKNOKENT 67,21puanla birinci oldu.

Törende yaptığı konuşmasında teknokentlerin performanslarına ilişkin bilgi veren Bakan Işık, "Bugün 41 farklı şehrimizde teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmuş durumdadır. Bir başka deyişle, her iki şehrimizden birinde teknopark kurulmuş durumdadır. Bu rakamı, yüksek teknolojili üretim arzusunun tabana yayıldığını, ülkemizin tamamını kapsadığını göstermesi açısından çok önemsiyoruz." dedi. Performans Endeksi sonuçları Bakanlık bünyesinde müstakil bir daire başkanlığı kurduklarını anlatan Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin her yıl ekonomik büyüklükleri, teknolojik tabanlı yeni firma oluşumuna ve istihdama katkıları, üniversite-sanayi işbirliğine destekleri, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden inceleyerek, performanslarını ölçtüklerini söyledi.

Bakan Işık, konuşmasının ardından birincilik plaketini ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'a verdi. Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2014 yılı Endeks Sonuçlarına göre başta ODTÜ TEKNOKENT olmak üzere en iyi performansı gösteren teknokent yetkililerine de plaket vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ödülü alan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Türkiye'nin ilk teknoloji geliştirme bölgesi olmalarının ODTÜ TEKNOKENT'e büyük bir deneyim kazandırdığını belirtti. "Deneyim, başarı için elbette önemli bir faktör. Ancak, biz sürekli olarak daha iyisini yapmak, yenilikler getirmek için çaba gösteriyoruz. Amacımız, ülkemizin özgün yüksek-teknoloji üretmesine ve yenilikçilik temelinde rekabet etmesine katkıda bulunmak. ODTÜ TEKNOKENT, kurulduğu günden beri sürekli olarak gelişti. Diğer pek çok teknokentin kuruluşuna da destek verdi, deneyimlerini paylaştı. Bu açıdan sadece ODTÜ TEKNOKENT'in değil, aynı zamanda diğer teknokentlerin de gelişmesi ve ilerlemesi,Türkiye için kazanım olduğu kadar bizi de mutlu eden bir durum." dedi

Üst üste Dördüncü Birincilik

Aldıkları ödülü değerlendiren ODTÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı ve ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ise, "Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen TGB Performans Endeksi sıralamasında bir kez daha en üstte yer aldık. Üst üste dört kez birinci olmak bizim için gurur verici oldu. 37 Teknoloji Geliştirme Bölgesinin değerlendirildiği 2014 yılı verileriyle oluşturulan 6 kategoride 18 parametre için veri toplandı. Endeks oluşturulurken Ar-Ge projeleri, ihracat verileri, patent, faydalı model ve marka başvuru ve tescilleri,kuluçka programları, teknoloji transfer ofisi hizmetleri, üniversite-sanayi işbirliği, firmalar arası işbirlikleri ve uluslararası işbirlikleri gibi temel özellikler dikkate alındı. Bu kapsamda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde her zaman başarılı ve örnek bir teknokent olmak için elimizden geleni yapacağız."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Acar Fikri Işık Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title